Gong byl na Coloursech zcela naplněn.

Gong byl na Coloursech zcela naplněn. Zdroj: Reflex

Hosty Reflexu byli na Colours Marek Eben a Dejvické divadlo

Včera odpoledne a večer přivítal Reflex na své diskusní scéně dvě české hvězdy programu Colours. Lze tak soudit z toho, že obě jen několik hodin po sobě vyprodaly multifunkční halu Gong, která má kapacitu 1200 diváků! Šok to byl zejména pro Dejvické divadlo. Vstupenky na jeho inscenaci hry Ucpanej systém zmizely v předprodeji za necelé dvě hodiny. Až v Gongu si člověk uvědomil, jak malé je ve skutečnosti pražské divadlo, jehož obvyklá kapacita činí 160 platících diváků.  

Scéna dramatu přenesená do Gongu jedna k jedné vypadala na obřím jevišti jako krabička od sirek. Díky velkoplošným obrazovkám byl přesto divácký zážitek intenzivní, a jak se nám svěřili téměř dojatí herci Martin Myšička a Václav Neužil, připadali si spíš jako rockovém koncertě. Na besedě oba herce doplnila dramaturgyně divadla Eva Suková a režisér a umělecký šéf Michal Vajdička, který Ucpanej systém s herci nastudoval. V diskusi přišla řeč i na sitcom Čtvrtá hvězda, který se stal loni hitem České televize, a v němž hráli výhradně herci Dejvického divadla. Přítomní hosté slíbili, že se diváci mohou těšit na další seriál, tentokrát pod režijním vedením Petra Zelenky.

Večerním hostem Reflexu byl Marek Eben, který dorazil jen pár minut po skvělém koncertě, kde jeho skupina připomněl zejména svou poslední desku, Čas holin. Eben se přítomným svěřil s okolnostmi natáčení, které výrazně poznamenal anglický producent Phil Brown, jenž v minulosti spolupracoval s takovými esy, jako byli Jimmi Hendrix, Led Zeppelin či Bob Marley. Na kritický dotaz dívky proč už Marek nepíše zamilované písničky, připomněl písničkář, že už není teenager. Lidé prý mají při poslechu takových písní bujnou fantazii a on že by byl nerad, kdyby si jej představovali, jak „se ženou snídá.“