Biatlon se stal u Čechů velice populárním sportem

Biatlon se stal u Čechů velice populárním sportem Zdroj: ČTK

Televizní bomba! Na závod v biatlonu se dívalo 900 tisíc lidí, jako na večerní seriály

Ještě před několika lety by to každý považoval za naprosté bláznovství, ale jedním z nejsledovanějších televizních pořadů se v neděli staly závody světového poháru z Nového Města na Moravě. Na kanálu ČT sport je v neděli po poledni (to autoři souběžně běžících Otázek Václava Moravce skutečně mít radost nemohli) sledovalo až 862 tisíc diváků. Každý třetí, který byl v tom čase u obrazovek. Navíc biatlonové závody běžely i na české verzi Eurosportu, takže součet je ještě vyšší.

Popularita českých biatlonistů pak zastínila i mnohé pořady, které byly vysílány v daleko lepším večerním čase. A téměř se vyrovnala večerním seriálům, což už je k zamyšlení pro dramaturgy všech stanic. Například seriál Všechny moje lásky na Primě měl 893 tisíc diváků, druhý díl Reportérky na ČT1 zaznamenal 907 tisíc diváků. Vůbec nejsledovanější nedělní pořad TV Barrandov Naše zprávy přilákal jen 253 tisíc lidí. Biatlon válcoval, co mohl.

A nebylo tomu tak jen v neděli. Například v pátek podvečer se na biatlonové štafety dívalo 704 tisíc a v sobotu odpoledne na sprint žen 693 tisíc diváků. Jen pro zajímavost, v sobotu se odehrálo i něco, co by před časem nikoho nenapadlo ani v nejbujnější fantazii, pokud jde o sledování sportu u nás.

Na vždy prestižní hokejový zápas mezi Českem a Ruskem (ten dokonce zařadila ČT sport kvůli biatlonu až od druhé třetiny, což je skutečně nebývalé) vidělo 499 tisíc diváků. A následný biatlonový závod mužů 660 tisíc lidí...

Televize mají v Česku neobvyklou hvězdu – české biatlonisty!

Sledujte český tým na MS v biatlonu 2016 a držte palce Soukalové a dalším