Z vraždy osmi dětí v Austrálii byla obviněna matka sedmi obětí

Z vraždy osmi dětí v Austrálii byla obviněna matka sedmi obětí Zdroj: ČTK

Z vraždy osmi dětí v Austrálii byla obviněna matka sedmi obětí

Z vraždy osmi dětí ve věku dvou až 14 let na předměstí severoaustralského města Cairns byla dnes obviněna matka sedmi obětí. Žena je s bodnými zraněními v nemocnici, kam se kvůli formálnímu vznesení obvinění dostavil soudce, napsala agentura DPA.

 

Těla dětí nalezla policie v pátek v domě na cairnském předměstí Manoora. Vyšetřovatelé nyní podle médií zjišťují, zda byla žena pod vlivem drog. "To jsou vše věci, které budou předloženy soudu," uvedl na tiskové konferenci Bruno Asnicar, který objasňování případu vede. "Nebudu to dementovat, řeknu jen, že o tom nyní nemůžu hovořit."

Řekl ale, že policie nepátrá po žádných dalších podezřelých. Obviněná 37letá Mersane Warriaová je matkou čtyř chlapců a tří dcer, osmou obětí je její neteř.

Výsledky pitvy dětí prozatím nejsou známé. Policie proto dosud neoznámila, jak děti zemřely. Asnicar nicméně řekl, že na místě tragédie bylo nalezeno několik nožů, které by mohly být vražednými nástroji. Další verzí, se kterou kriminalisté pracují, je udušení.

"Zvažujeme (jako příčinu smrti) řadu možností, proto je to časově náročné," řekl. "Může to být celá řada věcí, od udušení po tisícovku dalších věcí," dodal.

Pro Austrálii byla zpráva o vraždách dětí dalším šokem, země se totiž stále ještě vzpamatovává z pondělního útoku na kavárnu v Sydney, kde ozbrojenec držel asi 16 hodin skupinu rukojmích. Při incidentu přišli tři lidé o život, včetně únosce a dvou rukojmích. Pachatelem byl muž íránského původu Man Haron Monis, který již měl problémy se zákonem.