Polská policie zakročila v cukrárně, jež nabízela koláče s opiáty - ilustrační foto

Polská policie zakročila v cukrárně, jež nabízela koláče s opiáty - ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Polská policie zakročila v cukrárně, jež nabízela koláče s opiáty

Policejní razii zažila v pátek jedna z cukráren v jihopolském Krakově, když se ukázalo, že se v ní zákazníkům prodávají kynuté koláčky s opiáty. Informoval o tom internetový portál Gazeta.pl

V pátek ráno na psychiatrické oddělení krakovské univerzitní kliniky dorazila žena, která se chovala zvláštně, jako by byla pod vlivem drog. "Zapřísahala se, že nic nebere a že jedině k snídani snědla makový koláček z cukrárny," řekl portálu ředitel nemocnice Andrzej Kulig.

Ten samý koláč už v nemocnici snědla i dcera pacientky a testy u ní také prokázaly přítomnost drog. Další pokus na sobě udělal jeden z psychiatrů a znovu se ukázalo, že v pečivu koupeném v jedné z cukráren jsou omamné látky.

Pak se na nákup makovek po Krakově vydali zaměstnanci z nemocniční laboratoře a ve čtyřech vzorcích zakoupených v dotyčné cukrárně objevili opiáty, koláčky od konkurence omamné nebyly.

Nemocnice o případu informovala policii a ta v cukrárně několik hodin zabavovala koláčky. Obchod začali kontrolovat i hygienici, protože mají podezření, že v náplni pečiva nebyl mák používaný běžně při výrobě potravin, ale surovina s vysokým obsahem morfinu.

Název cukrárny, která omamné koláče prodávala, policie nezveřejnila. Není totiž jasné, kdo je za celý případ zodpovědný.