Pražské roztahovačky

Pražské roztahovačky Zdroj: Facebook

Na Facebooku boduje stránka s názvem Pražské roztahovačky. Má upozornit na povolné dívky

Na sociální síti Facebook najdeme stránky všeho druhu. Většinou je možné stránku takzvaně nahlásit, je-li její obsah nevhodný. To se také děje, většinou z důvodu rasové nesnášenlivosti, kterou některé stránky jen čiší. Jinak je tomu ale v případě tzv. Pražských roztahovaček, tedy stránky, které si všimla již i britská média.

Stránka funguje na konceptu anonymního zasílání informací a fotografií o určitých slečnách. Podle toho, co na stránce je možné najít, jsou to zlatokopky, potvory, nevěrnice, jak by se hezky postaru dalo říci.

Autoři této dehonestující stránky zatím nejsou známí, její vyznění však otevírá spekulace, zda nejde spíše o projekt zhrzených mužů než o deklarované bohulibé upozorňování na případné „nebezpečné“ slečny. Stránku již Facebook několikrát zrušil, v pozměněné podobě se však vždy znovu objevila. Současná verze má necelé čtyři tisíce příznivců.

Této stránky, která zřejmě opět brzy zmizí, si všiml i britský bulvární deník Daily Mail, který ve svém článku tuto stránku zmiňuje. Pochopitelně ne příliš lichotivě. Upozorňuje mimo jiné na to, že předchozí stránky, které už Facebook smazal, měly desetitisíce příznivců během několika málo dní.

Pražské roztahovačkyPražské roztahovačky | Facebook