Mladík dostal pervitin jako dárek k narozeninám, po dvou dnech se předávkoval a zemřel

Mladík dostal pervitin jako dárek k narozeninám, po dvou dnech se předávkoval a zemřel Zdroj: profimedia.cz

Mladík dostal pervitin jako dárek k narozeninám, po dvou dnech se předávkoval a zemřel

Smutný a velmi varovný případ se odehrál na severní Moravě. Policie tam prověřuje úmrtí devatenáctiletého mladíka, který se předávkoval pervitinem. Drogu dostal jako dárek k narozeninám. Nikdy předtím neměl s narkotiky žádnou zkušenost.

Mladík drogu dostal jako dárek k narozeninám koncem dubna. „Neodhadl nebezpečnost drogy, v konzumaci pokračoval dalšími dávkami. Když pak přišel domů, udělalo se mu špatně. Následoval otok mozku a následující den jej rodina našla mrtvého,“ uvedl v Ostravě to dnes řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Kriminalisté v té souvislosti obvinili tři muže ve věku od 20 do 50 let. Ti by mohli ve vězení strávit až deset let.

Podobné případy v poslední době řešil i Krajský soud v Ostravě. Na tři roky poslal do vězení muže, který poskytl drogu devatenáctileté dívce. Po její aplikaci zemřela. Mladík byl ale odsouzen jen za poskytnutí narkotik. Jeho podíl na smrti dívky se podle soudu nepodařilo prokázat. Drogu jako odměnu za brigádu dostaly před časem i dvě dívky. Známým pomáhaly uklízet chatu a byt. Za to dostaly pervitin. Jedna z dívek ale po jeho užití zemřela. Jednoho z obžalovaných soud v Ostravě potrestal 12 lety, druhého sedmi lety vězení.