iPhone 6

iPhone 6 Zdroj: YouTube.com

Apple se omluvil za potíže s ohebným iPhonem 6. Chystá novou verzi operačního systému

Americká společnost Apple se omluvila za problémy s novým operačním systémem iOS 8 pro její chytré telefony iPhone. Dodala, že připravuje novou verzi, která potíže vyřeší. Akcie podniku kvůli těmto problémům v úvodu dnešního obchodování oslabily o téměř čtyři procenta. Jeho tržní hodnota se tak snížila o 24 miliard dolarů (více než půl bilionu Kč).

Apple ve středu stáhl aktualizaci operačního systému označovanou jako iOS 8.0.1. Uživatelé nových telefonů iPhone 6 a iPhone 6 Plus si totiž stěžovali, že tato aktualizace znemožňuje volání a používání technologie k zabezpečení telefonu pomocí otisku prstu.

Firma dnes podle agentury Reuters poskytla uživatelům návod k odstranění aktualizace iOS 8.0.1. Nová verze iOS 8.0.2, řešící vzniklé problémy, by podle Applu měla být k dispozici během několika dnů.

Nový telefon iPhone 6 Plus nyní čelí kritice i kvůli tomu, že se při nošení v zadní kapse kalhot může ohnout. Firma dnes ale uvedla, že takový typ poškození je při běžném používání "výjimečný". "Telefony iPhone 6 a iPhone 6 Plus splňují či překračují všechny naše vysoké standardy pro odolnost při každodenním používání v reálném životě," dodala firma.

Apple uvedl nové telefony na trh minulý týden a během prvních tří dnů prodal rekordních deset milionů přístrojů.