Kim Čong Un, Ri Sol Ču

Kim Čong Un, Ri Sol Ču Zdroj: Profimedia

Manželka severokorejského diktátora Kim Čong-una prý čeká druhé dítě

Manželka severokorejského diktátora Kim Čong-una pravděpodobně čeká druhé dítě. Na veřejnosti se objevila v podobném těhotenském oblečení, jaké nosila i krátce před narozením dcery koncem roku 2012. Píše o tom dnes deník The Daily Telegraph.

Severokorejský vůdce potřebuje mužského dědice, který by se stal pokračovatelem jediné komunistické dynastie na světě, připomněl zmíněný list.

Na fotografii, kterou zveřejnil severokorejský státní deník Rodong sinmun a která je z nedávné sportovní akce v metropoli KLDR Pchjongjangu, má Kimova žena Ri Sol-ču na sobě oblečení volného střihu a zdá se, že znovu přibrala na váze. Podobný béžový volný kabát nosila i průběhu svého prvního těhotenství na podzim 2012.

"Již několik týdnů se šíří zvěsti, že je Ri opět těhotná," prohlásil Tošimicu Šigemura z tokijské univerzity, který je expertem na Severní Koreu.

"Není to žádné překvapení, protože Kim potřebuje syna jako pokračovatele dynastie, která vládne KLDR od doby, kdy zemi založil Kimův dědeček Kim Ir-sen," uvedl Šigemura. "Je naprosto nemožné, že by se vůdcem země mohla stát jeho dcera, takže manželka musí porodit syna," dodal.

Dřívější známá zpěvačka Ri Sol-ču posledních několik týdnů chyběla na záběrech severokorejských médií, podobně jako se neobjevovala po manželově boku při jeho návštěvách průmyslových a zemědělských zařízení či vojenských jednotek během svého prvního těhotenství, napsal deník.

Severokorejská média zatím nepublikovala žádnou fotografii dcery Kim Čong-una a jeho manželky. Analytici tuto skutečnost připisují probíhajícímu tříletému smutku za Kimova otce Kim Čong-ila, který zemřel v prosinci 2011. Podle Kimova přítele, bývalého amerického basketbalisty Dennise Rodmana, se dívenka jmenuje Ču-e.

Kromě dítěte s Ri má Kim údajně ještě další dceru, která se narodila v roce 2010 jiné matce.