Šárka Pančochová

Šárka Pančochová Zdroj: Archív Blesk / ČTK

Šárka Pančochová
Šárka Pančochová
Šárka Pančochová
Šárka Pančochová
Šárka Pančochová
9
Fotogalerie

Hrozivý pád snowboardistky Šárky Pančochové v Soči

Jedna z českých medailových nadějí na olympiádě v Soči, snowboardistka Šárka Pančochová, skončila v závodě ve slopestylu pátá, ale v druhé finálové jízdě měla pád, při kterém mrazilo.

Ve druhé finálové jízdě vletěla na první skok příliš rychle, trik přetočila, prkno se zaseklo zadní hranou a snowboardistka praštila zády a hlavou o mrzlý prudký svah. Naše reprezentantka Češka zůstala ležet na sněhu, až po několika vteřinách se zvedla. V cíli potom ukazovala prasklou helmu, která ji při pádu zřejmě zachránila od zranění.

"Bouchla jsem se do hlavy, ale žiju, takže dobrý," řekla bezprostředně po jízdě, po níž v cílovém prostoru ukazovala rozbitou helmu. Při odvážném prvním skoku "540 frontside" letěla moc daleko a vysoko, nezvládla doskok a tvrdě upadla na záda. "Bohužel jsem to přetočila. Je to škoda, měla jsem ještě vymyšlenou lepší jízdu, ale bohužel, co se dá dělat," uvedla a hned poté skončila v péči lékařů.

Čekala ještě, zda na stupních vítězů vydrží, ale hned další snowboardistka, Finka Rukajärviová, rozhodla o tom, že česká naděje cenný kov nezíská. Na konečné páté místo ji pak odsunula vítěznou jízdou Andersonová.

V Soči by měla Pančochová startovat ještě v U-rampě, závod je na programu 12. února. O jejím startu se rozhodne na základě lékařského vyšetření.