Josef Říhák

Josef Říhák Zdroj: profimedia.cz

Hejtman Řihák (ČSSD) si buduje kult osobnosti za veřejné peníze

Davidu Rathovi bylo často vyčítáno, že si jako hejtman Středočeského kraje přisvojuje zásluhy jiných lidí a že za peníze daňových poplatníků uveřejňuje inzeráty, které ho mají v jeho regionu velebit. Rathův nástupce, Josef Řihák (opět z ČSSD), ale dělá přesně to samé.

Například poslední sobotu vyšel v deníku Právo celostránkový inzerát s titulkem „Středočeský kraj – silné srdce země české“. Čtení je to pozoruhodné, soudruh Kim Čong-un postupuje v Severní Koreji stejně.

Na stránce jsou tři fotografie – na všech je hejtman . Stafáž (aby se neřeklo) mu na každé dělá pár dalších osob.

Celkem jsou zde uveřejněny čtyři články – jeden napsal sám hejtman Řihák, další tři jsou o tom, co hejtman Řihák v poslední době dělal. Křtil knihu, navštívil veletrh Regiontour v Brně, ušetřil kraji půl miliardy a má jasný názor, jak je to s těžbou zlata. Už jenom chybí, že odhazuje sníh z chodníku před domovem důchodců.

Pokud byste se rozhodli zjistit, zda ve Středočeském kraji existují i jiní politici, jiní zastupitelé či dokonce jiné politické strany, bohužel máte smůlu. Za veřejné peníze existuje jen permanentní předvolební kampaň hejtmana Josefa Řiháka.

printscreen deník Právo