Petr Nedvěd

Petr Nedvěd Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Hokejová hvězda Petr Nedvěd jede do Soči, s Reflexem hovořil o penězích i ženách

Rozhodnete-li se dělat rozhovor s hokejovou hvězdou Petrem Nedvědem, ze všeho nejtěžší bude, aby vám zvedl telefon. Jako redaktorovi kulturní rubriky mi bylo jasné, že tady mi znalost Bergmanových filmů nepomůže.

A tak jsem sháněl přímluvce, kde se dalo. Pomohli chlapci ze Sportu, kteří mi dali číslo, pařížský zpravodaj Českého rozhlasu a autor knížky o Jaromíru Jágrovi Honza Šmíd mi slíbil, že Nedvědovi zavolá a řekne, že jsem slušný člověk a že nebudu žebrat čísla na modelky, s nimiž už nechodí. „A zeptej se ho na Alcatraz,“ připomněl mi Honza. „Proč?“ zeptal jsem se. „Vždycky když se setkáme, diskutujeme o tom, jestli se z Alcatrazu někomu podařilo uprchnout ve zdraví.“

Tahle otázka nakonec při rozhovoru nepadla, ale stejně to stálo za to. V restauraci Lokál jsme si dali čočku a pivo a byla to příjemná hodinka, během níž Petr na české poměry nezvykle otevřeně hovořil o své kariéře, o penězích i o ženských. Pokud vás bude rozhovor, který vyjde zítra v Reflexu, bavit, bude to zásluha hokejového veterána, jenž na sklonku své kariéry jede reprezentovat na olympiádu, a ačkoli je mu už 42 let, těší se jako malé dítě.

Nejlepší gól

Podívejte se na gól, kterého si Petr Nedvěd ve své kariéře váží nejvíc. Padl v roce 1996 v play-off Stanley Cupu, ve třetím nejdelším zápasu historie NHL do té doby. Nedvěd tehdy v dresu Pittsburghu rozhodl zápas s Washington Capitals ve čtvrtém prodloužení, ve sté čtyřicáté minutě čistého času. To bylo radosti!

Rozhovor s hokejistou Petrem Nedvědem najdete v časopisu Reflex, který vyjde již ve čtvrtek 23. ledna!