Ambasáda

Ambasáda Zdroj: ČTK

V sídle palestinského velvyslance jsme našli 12 zbraní, řekl Červíček

V sídle palestinského velvyslance v Praze bylo nalezeno 12 zbraní, řekl serveru iDnes.cz policejní prezident Martin Červíček. Byly tam pistole a samopaly. Dosud se o počtu zbraní nalezených po výbuchu trezoru v objektu spekulovalo. Exploze ve středu zabila palestinského velvyslance Džamála Muhammada Džamála.

"Potvrzuji 12 kusů zbraní. Nyní se provádí různé znalecké zkoumání z oboru genetiky a balistiky. Teprve až budou výsledky, tak zveřejníme, o jaký konkrétní druh zbraní šlo," řekl Červíček ČTK. Až dosud policie s ohledem na vyšetřování odmítala upřesnit počet zadržených zbraní.

Celou kauzu odstartoval středeční výbuch trezoru v rezidenci palestinského velvyslance Džamála Muhammada Džamála, který o pár hodin později vážným zraněním v nemocnici podlehl. Česká policie vylučuje úmyslný trestný čin a explozi vyšetřuje jako usmrcení z nedbalosti, obdobný postoj zaujaly i palestinské úřady. Policisté během vyšetřování nalezli na území budoucího sídla ambasády několik zbraní.

Policie pokračuje podle své mluvčí Andrey Zoulové ve vyšetřování a zkoumá stopy zajištěné v objektu. S týmem vyšetřovatelů prý spolupracují například pyrotechnici a lidé z dalších útvarů, doplňují se také výslechy. U zbraní policie zjišťuje, jestli nebyly použity ke spáchaní nějakého trestného činu na území ČR, uvedla Zoulová. Policie podle ní zjišťuje, jak se zbraně do Česka dostaly.