Policie

Policie Zdroj: Profimedia.cz

Boj proti marihuaně pokračuje. Policisté v civilu hlídají lokály a kluby

Naši čtenáři nás upozornili na zátah proti kuřákům marihuany, který v pátek proběhl na Praze 7. Byli-li jste u toho, dejte nám vědět!

V pátek večer mi začal horečně zvonit služební mobil. Hned několik známých, kamarádů i čtenářů mi chtělo sdělit, že na Praze 7 probíhá razie na kuřáky marihuany. Policisté v civilu navštívili řadu lokálů, kde se hulí, a monitorovali dění.

V jednom z klubů na sedmičce bylo dokonce osm policistů v civilu, a sebrali jednoho mládence, co si balil špek. Dohromady bylo dle zdroje, který se bál zveřejnit svou identitu z obavy o ztrátu zaměstnání, nasazeno osmdesát policistů v civilu.

Co ten zásah znamená? Odpověď je jednoduchá: Policie vykazuje činnost. Z České republiky proudí do Německa řeka pervitinu, a přes drobné dílčí úspěchy tu perníkovou řeku nedokáže zastavit. Tak buzerují uživatele marihuany, aby vykázali, že dělají alespoň něco.

Protidrogová policie má v naší zemi dost práce i bez trávy. Perník je obrovská hrozba. Přesto se letos nejprve pokusili stíhat mne za konopnou anekdotu v Reflexu, pak proběhla akce growshop, a nyní úřady začínají buzerovat i řadové uživatele. Přitom už dvacet pět let víme, že represe nic neřeší. Takže prosím úřady, aby se věnovali závažným problémům s tvrdými drogami a hon na kuřáky přenechali Svaté inkvizici.

"Seděl jsem v Crossu s kamarády a balil špeka. Vtom ke mě přišel policista v civilu a řekl mi, abych s ním šel ven. Tam mne obklopili policisté a zvážili mi trávu - měl jsem v sáčku 0,9 gramu. Tak mi řekli, že je to přestupek, zaplatil jsem pětikilo pokuty a pak mne pustili." říká jeden z perlustrovaných Ondřej.