Zelený Raoul

Zelený Raoul Zdroj: Štěpán Mareš

Člen redakce časopisu Reflex se dostal do české vlády. Zatím do stínové

Je to k (ne)uvěření, ale konečně se někdo z Reflexu dostal do české vlády. Tímto šťastlivcem se stal Zelený Raoul, který byl nominován na post ministra zahraničí, alespoň podle hlasování fanoušků na facebookových stránkách komiksového nakladatelství Crew.

Tam totiž měl kdosi ten vtipný nápad, že – v době skutečného předvolebního boje – začal vybírat vládu komiksových odborníků, která by mohla zachránit naší vlast.

Jako posledního příznivci komiksu vybrali premiéra. Boj to byl těsný, ale nakonec zvítězil Lucifer před Mirkem Dušínem. Špatně dopadl i Taťka Šmoula. Někdy dopadá „komiksové hlasování“ podobně jako opravdové volby, chtělo by se říci.

Jinak co se ministrů týče, některá hlasování dopadla očekávaně: finance dostal Strýček Skrblík, zdravotnictví druid Panoramix, který vaří léčivé lektvary pro Asterixe a spol., a ministrem práce a sociálních věcí by měl být „polopes“ Dogbert z kancelářského komiksu Dilbert.

Ale zpět k Zelenému Raoulovi, po prohře Mirka Dušína se stal jediným zástupcem českého komiksu ve vládě. K jeho úspěchu mu gratulujeme.