Při nehodě autobusu na jihoitalské dálnici mezi Neapolí a Bari zahynulo v neděli večer nejméně 39 lidí.

Při nehodě autobusu na jihoitalské dálnici mezi Neapolí a Bari zahynulo v neděli večer nejméně 39 lidí. Zdroj: profimedia.cz

Mezi mrtvými je řidič a zřejmě i několik dětí.
Autobus ve vysoké rychlosti prorazil svodidla a zřítil se do hloubky asi 30 metrů
Cestující autobusu se podle všeho vraceli z víkendového pobytu v lázních Telese Terme.
Při nehodě autobusu na jihoitalské dálnici mezi Neapolí a Bari zahynulo v neděli večer nejméně 39 lidí.
4
Fotogalerie

Při nehodě autobusu na jihu Itálie zahynulo 39 lidí

VIDEO: Při nehodě autobusu na jihoitalské dálnici mezi Neapolí a Bari zahynulo v neděli večer nejméně 39 lidí. Dalších devět lidí včetně dětí utrpělo vážná zranění, stav dvou osob je podle lékařů kritický. Všichni cestující, kterých bylo zřejmě 49, pocházeli podle dosavadních informací z oblasti Neapole a vraceli se z náboženské poutě.

Autobus v neděli večer kolem půl deváte večer na nadjezdu na dálnici A16 poblíž města Avellino naboural několik aut, ve vysoké rychlosti prorazil svodidla a zřítil se do hloubky asi 30 metrů. Vozidlo padalo po strmém svahu do zalesněné oblasti, přišlo o střechu a téměř se rozpůlilo.

 

Podle záchranářů bylo 35 lidí mrtvých na místě, další čtyři zemřeli po převozu do nemocnice. Hasiči se snažili ze zaklíněného vraku vysvobodit cestující celou noc, práci jim ale komplikovala tma a nepřístupný terén.

Mezi mrtvými je řidič a zřejmě i několik dětí. Další nejméně dvě děti jsou vážně zraněné.

Cestující autobusu se podle všeho vraceli z víkendového pobytu v lázních Telese Terme, který zakončili výletem do městečka Pietrelcina, kde se narodil populární světec Padre Pio. Šlo o obyvatele obcí poblíž Neapole, kteří se navzájem dobře znali.