Lobbista Janoušek u soudu

Lobbista Janoušek u soudu Zdroj: Reflex - Tomáš Tesař

Janoušek u soudu pobyl jen pár minut.
Před pražským městský soudem Janoušek pouze přečetl své prohlášení a odešel.
"Neviděl jsem ji. Kdybych ji viděl, tak zastavím a poskytnu pomoc," řekl soudu Janoušek.
Roman Janoušek dnes u soudu pouze přečetl své prohlášení a omluvil se ženě, kterou minulý rok srazil.
4
Fotogalerie

Lobbista Janoušek u soudu: Přečetl své prohlášení, omluvil se a odešel

Lobbista Roman Janoušek, který čelí obžalobě z pokusu o vraždu kvůli sražení ženy autem v opilosti, dnes před soudem jen přečetl své prohlášení. Na otázky soudu i státní zástupkyně ale odmítl odpovídat. Janoušek u soudu řekl, že ženu nesrazil úmyslně.

Janoušek se ženě omluvil a své jednání označil za chybu. Obžaloba ho kvůli loňské dopravní nehodě viní z pokusu o vraždu a z ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až osmnáctileté vězení.

"Neviděl jsem ji. Kdybych ji viděl, tak zastavím a poskytnu pomoc," zdůraznil Janoušek, který po přečetní svého prohlášení opustil soudní místnost. Požádal také o konání dalších jednání ve své nepřítomnosti. "Udělal jsem chybu, kterou mi nikdo neodpáře," sdělil. Dodal, že je připraven nést následky svého jednání.

Janoušek u soudu zmínil také to, že nehoda se stala v době, kdy média propírala odposlechy, na nichž jsou zachyceny jeho hovory s někdejším primátorem Prahy Pavlem Bémem. "Měl jsem výkyvy nálad a byl jsem nervózní," popisoval Janoušek svůj tehdejší stav. Ohradil se ale proti tomu, že by se snažil vyhýbat trestnímu stíhání pobytem v nemocnici. Janouška totiž lékaři nedávno operovali, měl krevní sraženinu na mozku.

Video placeholde
Roman Janoušek u soudu • Reflex.cz / Pavel Hofman

Před soudem dnes vypovídala také žena, kterou Janoušek srazil. Uvedla, že považuje finanční kompenzaci za dostačující. Podle oficiálních informací dostala 900.000 korun. Přiznala také, že určité zdravotní komplikace stále přetrvávají. K samotnému incidentu sdělila, že ji Janoušek srazil, když byla na úrovni pravého předního světlometu auta. "Po nárazu si nic nepamatuji," poznamenala poškozená cizinka skrze tlumočnici.