Moskva, město s nejdražším ubytováním.

Moskva, město s nejdražším ubytováním. Zdroj: Profimedia.cz

Lagos, Afrika.
Ženeva, Švýcarsko.
Curych, Švýcarsko.
Rio de Janeiro, Brazílie
New York City, New York.
10
Fotogalerie

Chcete bydlet v Moskvě? Sedřou vás z kůže. Představujeme deset metropolí s nejdražšími hotely

Nedávno jsme vám ukazovali 3 bizarní hotely jako tip na případnou pozdní letní dovolenou. Hotel z ledu, na palubě letadla a pod mořskou hladinou. Vedle originality ubytování je ovšem zásadním kritériem také jeho cena. Podívejte se na 10 světových měst, kde za hotel zaplatíte nejvíc.

 

Webový portál CNN zveřejnil výsledky průzkumu společnosti Hobbs Robinson Group (HRG). Zabýval se tím, v jakých světových metropolích jsou hotely nejdražší. První místo žebříčku obsadila Moskva s obvyklou cenou 407 dolarů (zhruba 8 462 korun) za noc.

 

Následuje ji možná trochu překvapivě Lagos v Nigerii, kde za přespání v hotelu zaplatíte průměrně 341 dolarů. Na třetím místě je švýcarská Ženeva s částkou jen o dolar nižší.

 

Čtvrté místo podle studie náleží Curychu, kde turisté platí okolo 332 dolarů za jednu noc. O něco laciněji se vyspíte v Rio de Janeiru v Brazílii, kde průměrná hotelová sazba vychází na 323 dolarů.

 

Cesta tam se vám ale samozřejmě citelně prodraží. New York se podle průzkumu HRG umístil na šesté příčce nejdražšího ubytování. Za noc v něm necháte v průměru 320 dolarů.

 

 

 

Šťastná sedmička patří australskému Sydney, kde je noc v hotelu o osm dolarů levnější než v New Yorku. Ještě o něco únosnějších 306 dolarů necháte za přespání v Hong Kongu.

 

Předposlední místo obsadila Paříž s průměrnou hotelovou cenou 304 dolarů a desítku uzavírá Washington s 302 dolary (přibližně 6 130 korunami) za noc.

 

Existuje dokonce i žebříček patnácti nejdražších pokojů, takže jestli vás ještě nebolí hlava z představ, že byste měli za jednu noc v hotelu zaplatit skoro stejnou částku, jakou dáváte měsíčně za nájem bytu, pusťte se do prohlížení.