Reflextor

Reflextor Zdroj: Archív

Pátek v Reflextoru: Tajemství virálních videí a další kurz focení iPhonem

Prodloužený víkend v karlovarském Reflextoru neexistuje. I dnes máme pro návštěvníky filmového festivalu, kteří si chtějí na chvíli oddechnout od záplavy filmů, připraven bohatý program.


V deset hodin dopoledne začíná v Reflextoru opakování bezplatného workshopu Iphoneography fotoreportéra Reflexu Tomáše Tesaře pro všechny, kteří se chtějí naučit lépe fotit iPhonem (popřípadě jinými chytrými telefony). O tom pondělním si můžete přečíst zde.


Odpočívat se nebude ani v pátečních Čermákových koupelích, které začnou tradičně v 17.00. Miloš Čermák si tentokrát pozve před publikum svého kolegu Luďka "Rodrigueze" Staňka a odborníka na virální videa Marka Prchala. Dnešní diskuze volně naváže na promítaný film Smrt člověka na Balkáně a bude se týkat, jak jinak, virálních videí - tedy videí, které se z jistých důvodů šíří internetem jako nákaza. Jaké důvody to jsou? To se dozvíte buď přímo na místě, nebo si to můžete přečíst v povedeném (a obsáhlém) článku Luďka Staňka:


 


Luďkovi bude, jako vždy, patřit v Reflextoru i 18. hodina. Pokud přijdete včas, budete svědky premiéry dalšího dílu jeho karlovarského (a včera zároveň i sokolovského) videoblogu Od soumraku do úsvitu.


Jestli to nestihnete, počkejte do osmé hodiny večerní, kdy bude prostor Reflextoru vyhrazen hudbě. Kromě hudebního představení kapely Emile Buysson, která je složena z herců "pankáčského" filmu DONT STOP, vás čeká i křest jejich filmového soundtracku. Zbytek večera, dnes opět až do půlnoci, můžete protančit (případně proklábosit) v rytmech acid jazzu, diskotékových sedmdesátek, cinema funku a jazzu. Zahrají vám Twatt DJs.


Stavte se ale i kdybyste měli v Reflextoru jen nabrat dech mezi projekcemi. Čeká na vás wi-fi zdarma, pivo, limo a koktejly. Budeme tam pro vás - od osmé hodiny ranní do až do půlnoci (ještě jednou pro naše dřívější návštěvníky: ano, prodloužili jsme zavíračku).


Co je Reflextor?

Kromě toho, že název Reflextor dostal náš karlovarský webový speciál, jde i o skutečný fyzický prostor, který vám bude po dobu festivalu otevřen v karlovarských Lázních III. Časopis Reflex vám zde coby hlavní mediální partner 47. ročníku filmového festivalu zpestří všech 9 dní.


Kde nás najdete: