Autoškola

Autoškola Zdroj: Marek Douša

Pražská autoškola: Počkej, ty zbohatlickej tlusťochu, teď ti to nandám!

Vítám vás na první lekci v naší autoškole. Jsem váš instruktor, jmenuju se Ondřej a naučím vás bezpečně ovládat motorové vozidlo v hustém pražském provozu.

(Do you want to read this article in English? Use this link.)

 

Vypadáte trochu nervózně. Uklidněte se. Řízení auta je ve skutečnosti dost jednoduché, když získáte potřebný grif. Pravidlo číslo 1: Nikdy neztrácejte rozvahu. Tak začneme, jo?

 

Dejte nohu na spojku a otočte klíčkem. NÉ, NA SPOJKU! TOHLE JE PŘECE BRZDA. Omlouvám se. Levý pedál. Jo, to je on. A uvědomte si, že se musíte uvolnit. Zhluboka se nadechněte. Teď jen sešlápněte spojku a otočte klíčkem. Tak.

 

PŘESTAŇTE UŽ TOČIT TÍM KLÍČKEM! MOTOR PŘECE BĚŽÍ!

 

Dobrý, tak fajn. Všechno v pohodě. Jenom jsem vám chtěl … slyšel jste to hrozný skřípání, co se v útrobách auta ozývalo? Tak to není v pořádku, rozumíme si, jo? To je špatný! Už to nedělejte!

 

Takže znovu, uvolněte se. Vydýchejte se. Výborně, vedete si dobře. Tak, teď tam dejte jedničku. Ano, takhle. Teď sešlápněte plyn.

 

PANE BOŽE! NE TAK MOC! JEŽÍŠI KRISTE!

 

Jen trochu plynu … ano, takhle. Teď pomalounku pouštějte spojku. NE, POMALU! TO JE MOC RYCHLE! ZASTAVTE! BRZDOU! NE, NE TOU RUČNÍ! SEŠLÁPNĚTE BRZDOVÝ PEDÁL! PANE BOŽE! DÁVEJTE BACHA!

 

Sakra! To bylo vo fous. Jste v pořádku? Určitě? Potíte se. Hoďte se do klidu. Nezapomínejte na dýchání. Tady máte ručník, utřete si pot z čela. Taky si osušte ruce. Já si srknu tady tý … no … vody, co si nosím na jízdy s sebou.

 

Bezva. Takže jsme ujeli deset metrů a jsme pořád ještě naživu.

 

Tak teď zkusíme dojet na konec bloku a nezabít sebe ani nikoho jinýho, jo? Tak jedeme … trošku plynu, pomalounku pouštíme spojku … bezva, teď už jedeme! Dobrý, ale pozor, teď přijíždíme ke křižovatce. Máme sice přednost, ale bacha, tady je přechod pro chodce a máme tady starou paní, co chce zrovna přejít na druhou stranu. Takže zastavte a nechte ji přejít. Pravidlo číslo 2: Vždycky dávejte pozor na chodce a respektujte jejich práva.

 

Aha … vona nepřechází. Zablikejte na ni, že může jít. Sakra, na co ta baba čeká? Zatrubte na ni! HELE, MATKO, PROBUĎ SE! HNI TOU SVOU PRDELÍ, TY STARÁ VYKOPÁVKO, NEŽ TĚ CHYTNOU A VRZNOU ZPÁTKY DO ÚSTAVU! Panebože. Potřebuju si loknout tý svý vody.

 

Sakra, to je síla … Chci říci osvěženíčko. Tak a jedeme. Trošinku přidat plyn …. dobře. Ten náš pravej pruh je tam vepředu zavřenej kvůli nějaký opravě, takže se musíme dostat do levýho pruhu. Dejte tam blinkr, podívejte se do zpětnýho zrcátka a ujistěte se, že za váma nikdo nejede. Pak teprve zabočte doleva. Fajn.

 

Teď musíme čekat ve frontě. Pravidlo číslo 3: Respektujte práva ostatních účastníků silničního provozu. Bezpečnost především. Momentík! Podívejte se na toho vola v černym audi, co jel celou dobu ve druhým pruhu a teď se chce před nás vecpat! DO PRDELE, TAK TO TEDA NE! NEPOUŠTĚJTE HO! JEĎTE! O AUTO SE NESTAREJTE! MYSLÍTE SI, ŽE SI NECHÁ POŠKRÁBAT SVÝ ZASRANÝ AUDI TOUHLE ŠKODOVÁCKOU KRAKSNOU? JEĎTE! JEĎTE! TO JE VONO, MY TĚ NEPUSTÍME, TY ZAJEBANEJ ZKURVYSYNU! SIEG HEIL, TY NÁCKU V NÓBLOVÝ KÁŘE!

 

Pane jo! Jste v pořádku? Celej se třesete. Uvolněte se a dýchejte zhluboka. Já si zatím loknu. Vedete si dobře. Je to sranda, co?

 

Teď zahneme doprava a dostaneme se na magistrálu. Nezapomeňte dát blinkr. Pravidlo číslo 4: Za všech okolností dodržujte pravidla silničního provozu. Jsou tu přece z nějakýho důvodu.

 

Tak fajn. Jedeme po magistrále. Proč se pořád tak vláčíte? No dobrá, oficiálně je tu povolená 50. Ale, člověče, je tu, proboha, šest pruhů. Nikdo tu nejezdí 50.

 

Hele, mrkněte na to! Ten grázl v černym audi nás právě vzal. Vidíte, jak rychle jede? Za ním! Rychlejc! Zajeďte mu přímo do kufru! Zahoukejte! POČKEJ, TY ZBOHATLICKEJ TLUSTOPRDE! Teď ho předjeďte! Jo, klidně ho vobjeďte! Jistě že to můžete! Přestaňte bulit! Nebuďte měkkota! Jeďte! Přidejte! TO JE VONO! CHACHÁA! ČUCHNI SI NAŠEHO VEJFUKU, TY ZASRANEJ DÝZLÁCKEJ NĚMČOURE! Dobrá práce! Vidíte, jakej je to krásnej pocit? Cvakněte si. Zasloužíte si to.

 

Pravidlo číslo 5: Koneckonců, je to jen auto. Užijte si psinu!