Robin Gibbs

Robin Gibbs Zdroj: Profimedia.cz

Robin Gibbs
Bee Gees
Bee Gees
Bee Gees
Bee Gees
7
Fotogalerie

Zemřel Robin Gibb z Bee Gees. Připomeňte si největší hity

Ve věku 62 zemřel zpěvák Robin Gibb z legendární hudební skupiny The Bee Gees. Oznámila to zpěvákova rodina na jeho webových stránkách. Gibb nepřežil dlouhý boj s rakovinou.

Už to vypadalo, že Robin Gibb svůj boj s rakovinou vyhraje. V lednu v rozhovoru oznámil, že se mu daří dobře a že vše je na dobré cestě. V březnu se jeho stav začal zhoršovat a nakonec upadl do komatu. I z něj se ještě dokázal probrat, a to prý poté, co mu rodina u lůžka začala zpívat. Nakonec ale nemoci včera podlehl.

 

Skupina Bee Gees začala svou hudební kariéru v Austrálii, kam se jejich rodina odstěhovala na konci padesátých let. Ve světě prorazily v roce 1967 se singlem To Love Somebody:

 

Po něm následovaly další hity jako například Massachusetts:

 

Boj o post zpěvácké jedničky vyústil v polovině roku 1969 v odchod Robina z kapely, odluka ale dlouho nevydržela.

 

V polovině sedmdesátých let objevil Barry Gibb kouzlo falzetu a z Bee Gees se stali králové diska. Jedna z prvních takových písní byla You Should Be Dancing (1976)

Na přelomu let 1977 / 1978 měli sérii megahitů z filmu Saturday Night Fever (Horečka sobotní noci):

 

How Deep Is Your Love

 

Stayin' Alive

 

Night Fever

 

Série velkých úspěchů pokračovala až po zbytek sedmdesátých let. Bee Gees měli nepřerušenou sérii šesti písní, které se dostaly na vrchol americké hitparády. To se povedlo pouze Beatles. Poslední byla Love You Inside Out (1979)

Robin Gibb měl menší úspěchy i jako sólový zpěvák. Ve střední Evropě byla velmi populární jeho písnička Juliet:

 

Fotogalerie: