Hra o trůny

Hra o trůny Zdroj: HBO

A nejstahovanějším seriálem sezóny se stává... Hra o trůny

Podle průzkumu firmy Big Champagne je seriál Game Of Thrones (Hra o trůny) nejstahovanějším televizním pořadem v končící seriálové sezóně.

Je to takové hořkosladké ocenění. Na jedné straně ukazuje na zájem diváků, na druhé straně zamrzí potenciální ušlé zisky: seriál Hra o trůny se stal nejstahovanějším pořadem na torrentech. Žádný jiný seriál nevyvolal mezi stahovači takovou pozornost. Vyplývá to z průzkumu firmy Big Champagne, o kterém informoval web časopisu Forbes.

 

Hra o trůny si oproti loňskému roku polepšila o jednu příčku a porazila tak svého loňského pokořitele, Dextera. Koncem dubna si seriál stáhlo 2.5 milionů uživatelů za den.

 

Problém nemusí být ve skutečnosti až tak dramatický: mezi těmi milony je například i řada lidí, kteří si následně koupili DVD se seriálem. Ostatně Hra o trůny se nedávno stala historicky nejúspěšnějším seriálem HBO v objemu prodejů DVD: jen za první týden se prodalo 350.000 kopií.

 

Řada fanoušků v reakci na zprávu navíc zdůrazňuje, že pirátství by nebylo tak velké, kdyby HBO dalo divákům možnost, jak si seriál pořídit legálně. Hro o trůny totiž není k dispozici na populárních službách Neflix, iTunes nebo Hulu. Obtíže perfektně shrnuje tento komiks z Oatmealu.