Petr Nečas a Pavel Drobil

Petr Nečas a Pavel Drobil Zdroj: Profimedia.cz

Exministr životního prostředí Drobil mluví o politických kvalitách. To říká ten pravý

Středeční Aréna Reflexu byla trochu neobvyklá. Když si totiž Miloš Čermák přečetl tvrzení Pavla Drobila (ODS), který předloni nechvalně prosul korupčním skandálem na ministerstvu životního prostředí, jednoduše neměl slov.


"Podstatné je, jaká kvalita, jací poslanci se za tou většinou nacházejí," upřesnil Drobil tvrzení premiéra Nečase, že bude ve sněmovně požadovat "bezpečnou" většinu.


Drobilovo vyjádření vzalo kromě Miloše Čermáka řeč i plným 94 procentům hlasujících čtenářů.


Někteří z nich se "rozpovídali" až ve facebookové diskuzi:


Martin Uhlíř citoval dnes už slavný odposlech, který Drobila, později podezřelého z korupce, zdiskreditoval: "'Pro mě dobrá a akceptovatelná varianta je, že mi půjdete dělat náměstka. Moje dobrá rada je: přineste mi to, zničte to a odpřisáhněte, že neexistuje nic jiného.' (Drobil vůči Michálkovi na MŽP, 9.12.2010) --- Vzkázal bych mu, že je jako korupčník by měl chodit kanálama. ODS ztratila veškerou soudnost, když z takového člověka udělala volebního manažera."


Jiný čtenář, Martin Procházka, byl v diskuzi přímočařejší: "Jméno stačí, abych mu na potkání přerazil čelist, netřeba, aby ji předtím otvíral. Tenhle člověk je přesně ten typ zažrané špíny, které se ODS a vlastně celá politika ne a ne zbavit."

 




Chtěli byste mít v Česku stejnou "komunistickou" daňovou politiku jako mají Němci? Hlasujte v Aréně Reflexu na webu Reflex.cz a diskutujte. Nejzajímavější komentáře zmíníme v zítřejším vyhodnocení.