Radim Jančura

Radim Jančura Zdroj: Profimedia.cz

Podnikatel Jančura by se neměl vyjadřovat k politice, souhlasí čtenáři Reflexu. Věřil Věcem veřejným a ted věří Babišovi

Je podnikatel Jančura naivní, když věří Babišově nové politické straně? Bude z toho stejný průšvih jako z Věcí veřejných? O tom byla středeční Aréna Reflexu, v níž se proti Jančurově názoru postavil Miloš Čermák.


"Byl bych strašně rád, kdyby do toho Babiš obětoval sebe sama. To je hrozně důležité, protože lídr do toho musí jít s plným nasazením," říká podnikatel Radim Jančura o Andreji Babišovi a jeho politické kariéře.


Miloš Čermák mu dává jednu dobrou radu: "Jančura je obdivuhodný podnikatel, ale politiku by měl vytěsnit z témat svých rozhovorů. Minule volil Věci veřejné, teď věří Babišově straně ANO 2011... skoro se bojím pomyslet, koho bude volit potom."


V tom ho podpořilo 83 procent hlasujících čtenářů.


Podle čtenářů, kteří diskutovali na Facebooku, včerejší Aréna Reflexu upozornila na problém, které mají v českém politickém systému všechny malé strany. "No to je trochu problém nových stran...Jsou jak pytel blech. Díky předvolebním výzkumům se dostanou do sněmovny, do roka a do dne se rozštěpí, či jinak znevěrohodní a při příštích (často jimi zaviněných předčasných) volbách se odporoučejí do zapomnění," napsal například do diskuze Jiří Líska.


A skeptický je i Richard Ricci Horák: "Dokud nezvítězí slušnost, chuť opravdu něco změnit ku prospěchu ČR nad chtíčem obohatit sama sebe nebo své blízké...tak je uplně jedno kdo tam bude."

 

 

Když Kateřina Klasnová řekla, že je překvapena, jak moc může politika změnit lidi, o kterých si myslela, že k ní mají blízko, mluvila i o svém manželovi Vítu Bártovi? Hlasujte v Aréně Reflexu na titulní straně Reflex.cz a diskutujte.