Petr Dvořák

Petr Dvořák Zdroj: Profimedia.cz

Kormidluje nový šéf ČT rychločlun? Podle vás to může být stejně dobře janečkovský Titanic

Stane se z České televize pod generálním ředitelem Petrem Dvořákem rychločlun, nebo se ukáže, že řídí starý dobrý janečkovský Titanic? V páteční Aréně Reflexu jste naznačili, že počítáte i s druhou možností.


„Já myslím, že se pohnul, ale je to tak, jako když se roztlačuje lokomotiva... Já věřím, že z toho udělám rychločlun,“ řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák v odpovědi na otázku moderátorky předávání cen Magnesia Litera Ani Geislerové: „Tak jak se pohnul kolos?“


Redaktorka Reflexu Kateřina Kadlecová ale s hodnocením ještě chvíli počká. "Až práce nových tvůrčích skupin, podzimní programové novinky nebo vývoj plánu s dětským programem ČT3 ukáží, zda Petr Dvořák místo rychločlunu neřídí starý známý janečkovský Titanic."


Budoucnost televize je stále nejasná i podle 87 procent hlasujících čtenářů, kteří v páteční Aréně Reflexu podpořili její názor.



Na Facebooku s ní souhlasil například i čtenář Ondřej Brychta: "Asi je moc brzo soudit, zatím jediná opravdu velká změna nastala v Událostech a to k horšímu, jedinou perspektivu vidím v seriálové tvorbě, ale jinak z toho ten rychločlun asi nebude. Maximálně jachta a to bude muset ještě foukat hodně dobrý vítr."



Několik doporučení vedení ČT přidal v diskuzi i Miloš Milda: "Celá Česká televize jako by byla stále prostoupena postsocialistickou myšlenkou - uhoupat diváka v domácí lenošce. Absolutně je potřeba zvýšit reflexi k současnému dění, současná ideologická kostra postavená na blábolech Donutila a postkomunistického agitátora Šípa je opravdu žalostná. Jinak je samozřejmě spousta pořadů velmi kvalitních, ale ty rozhodně nepřišly s novým ředitelem. Výměny moderátorů za převratné změny nepovažuji a grafický výstup jest jak místo bundy kabát."


A bulvarizace se bojí Pavel Plička: "Ja se na ceskou TV dívám málo. Ale CT je trosku jeste kulturní. Doufám ,ze nebude praktikovan podobny styl jako je bulvární Nova. B-filmy,trénovala, soutěže bez nutnosti pouzivat IQ, atd...Jinak napr CT2 jako kanal pro dokumenty atd. Je fakt dobrý. Mozna CT24 by se mel přizpůsobit roku 2012, to nemyslim aby tam byla sislava blondýna..."

 



Pivo, nebo martini, Daniel Craig, nebo Sean Connery? Hlasujte ve víkendové "filmové" Aréně Reflexu na hlavní straně Reflex.cz a diskutujte na Facebooku. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme ve vyhodnocení.