megaupload

megaupload Zdroj: Profimedia.cz

Uživatelé Megauploadu mohou přijít o všechna nahraná data. I ta legální

Data padesáti milionů uživatelů zavřeného serveru Megaupload.com budou možná už tento čtvrtek nenávratně smazána. Kromě nelegálních kopií filmů a hudebních skladeb tak zmizí i spousty souborů, které lidé přes server sdíleli, aniž by narušovali autorská práva.

 

Podle agentury AP to naznačily společnosti Carpathia Hosting Inc a Content Communications Group Inc, které Megauploadu pronajímaly vlastní datová úložiště. Společnost, která vydělávala peníze na prémiových uživatelských účtech, ale kvůli zmrazeným bankovním účtům nemůže ani jedné z hostingových firem zaplatit.


Podle právníka Megauploadu Ira Rothkena se internetová společnost, jež nabízela uživatelům z celého světa prostor pro sdílení souborů, snaží udělat vše, co je v jejích silách, aby smazání dat zabránila.

 


"Jsme v současné chvíli mírně optimističtí v tom, že dospějeme k dohodě, protože by Spojené státy, stejně jako Megaupload měly mít stejnou vůli ochránit spotřebitele," řekl podle serveru Mashable.

 


Provoz serveru Megaupload.com byl zásahem amerických úřadů zastaven 19. ledna. Následně byl zabaven majetek zakladatelů webu v čele s Kimem Dotcomem. Pokud jim bude prokázána vina, hrozí jim až dvacetileté vězení.