Chuť Jamajky v každém doušku

Chuť Jamajky v každém doušku Zdroj: red

Chuť Jamajky v každém doušku
Chuť Jamajky v každém doušku
2
Fotogalerie

Chuť Jamajky v každém doušku

Jamajku proslavila hudba, přírodní bohatství i nezaměnitelné chutě. Jamajská kuchyně má mnoho pokladů, věhlas tomuto exotickému ostrovu ale přinesl především rum. A jamajským rumovým králem je bezesporu Appleton Estate. https://www.warehouse1.cz/

Jedinečný charakter

Rumy Appleton Estate patří mezi jedny z nejlepších rumů na světě a vyznačují se unikátním charakterem. Ten je formován vápencovou půdou, pramenitou vodou a speciálními klimatickými podmínkami Nassau Valley, tedy údolí, kde se rodí. Appleton Estate rumy zachycují nejen ducha místa, ale i vášeň lidí, kteří jej vyrábí. Za jejich výjimečnou chutí stojí první dáma světa rumu a master blenderka Appleton Estate, Joy Spence. Trend jamajských rumů enormně roste a příčinou této popularity je nejen touha poznávat různé rumové styly, ale i jedinečný chuťový zážitek, který rumy Appleton Estate jednoznačně odlišuje.

„Synonymem pro rumy Appleton Estate je „To nejlepší z Jamajky“. Při každém doušku můžete cítit její slunce a radost ze života místních lidí, přiblíží se vám přírodní bohatství a poodkryjete řemeslnost, s jakou jsou rumy Appleton Estate vyráběny. Jsou 100% přírodní, není potřeba žádných dodatečných ingrediencí. Sladkost melasy a vápencová voda vytvářejí mimořádný základ. Při destilaci získané vrchní tóny pomeranče doplňují tóny vanilky, kávy, kakaa a oříšků dodané tropickým zráním. Tropické podnebí způsobuje, že rum zraje dvakrát až třikrát rychleji, než kdyby se nacházel v chladnějším klimatu,“ říká Robert Polo, ambasador jamajských rumů Warehouse#1 a Appleton Estate. „Je potřeba zdůraznit, že údaj o stáří rumu Appleton Estate na lahvi se vztahuje k nejmladší kapce rumu v daném blendu,“ dodává rumový odborník.

Jak si je užít?

Nejlepší způsob, jak si vychutnat rumy Appleton Estate, je s přáteli. Konkrétní cesta je pak na každém z nás:

Appleton Estate Signature je perfektním základem pro koktejly. Pokud chystáte večírek, neměl by vám doma chybět.

Stejně tak i Appleton Estate 8 Y.O. Reserve. „Je skvělý ale i samotný, s kostkami ledu z kokosové vody. Kokosová voda se z kostek pozvolna rozpouští do rumu, pomalu upíjíte, přidáte další kostku, dolijete rum a tak stále dokola. Rozhodně doporučuji vyzkoušet,“ radí Robert Polo.

Appleton Estate 12 Y.O. Rare Casks má vše, co očekáváte od jamajského rumu, i něco navíc. „Dalo by se říct, že jamajské rumy jsou obecně distingované. Appleton Estate 12 Y.O. je ale i tak trochu funky. Takový zlobivý bratranec, kterého nemůžete nemilovat. Nabízí širokou škálu chutí, která poodhaluje tóny pomerančové kůry, dřeva, ovoce, kakaa a mandlí. Je skvělý samotný nebo na ledu,“ hodnotí rumový odborník.

Pokud je dvanáctiletá edice divokým bratrancem, je Appleton Estate 21 Y.O. Nassau Valley Casks velmi moudrým strýčkem,“ pokračuje v popisu rumové řady Robert Polo a dodává: „Jde o mimořádně elegantní a komplexní rum, jehož výjimečná chuť vynikne nejlépe při pomalém popíjení.“

Nejnovějším přírůstkem do pestré jamajské rodiny je Appleton Estate 15 Y.O. Black River Casks. Je pojmenovaný po Black River, řece, která pramení v Appleton Estate a která hrála zásadní roli v historii jamajského rumu. Místo, kde řeka pramení, je zdrojem vody i pro rumy Appleton Estate. Joy Spence doporučuje lahev po otevření nechat chvilku odpočívat, aby se rum mohl nadechnout, a následně rum vychutnávat samotný nebo s několika kostkami ledu.

Zavítejte pro rumy Appleton Estate do prodejny Warehouse#1 v pražském Karlíně nebo na www.warehouse1.cz