Zdena Hadrbolcová

Zdena Hadrbolcová Zdroj: archiv Blesku

Zdena Hadrbolcová oslavila narozeniny sama.
Zdena Hadrbolcová
Vilma a Růža ze seriálu Ulice.
Herečka Zdena Hadrbolcová
Zdena Hadrbolcová
7
Fotogalerie

Zemřela herečka Zdena Hadrbolcová. Byla známá ze seriálů Ulice i Létající Čestmír

Milovníky českého filmu zasáhla velice tragická novinka. Herečka Zdena Hadrbolcová (†86) alias pekařka Růženka z nekonečného seriálu Ulice je po smrti!

Milovníci české kinematografie, máme pro vás tuze smutnou zprávu. Ve věku 86 let zemřela herečka Zdena Hadrbolcová. Víc než půl století bydlela o samotě v kouzelném domě na Malé Straně pod Pražským hradem, kde ji navštěvovaly kamarádky. To se ale změnilo po mozkové příhodě, která ji postihla loni před vánočními svátky.

Od té doby vyžadovala péči 24 hodin denně - proto se přesunula do Domova třetího věku a později do LDN, kde také podle informací Blesku naposledy vydechla.

Tato dáma, i když ve filmech ztvárnila desítky maminek, posléze babiček, sama byla bezdětná. „Byla to moje volba. Nikdy jsem děti nechtěla, což neznamená, že bych je neměla ráda. Naopak k nim chovám něžné city, ale nikdy jsem si neuměla představit, že bych měla svoje vlastní,“ svěřila se časopisu Sedmička Hadrbolcová, která hrála ve snímcích Už zase skáču přes kaluže, Páni kluci, Návrat idiota či František je děvkař anebo v seriálu Létající Čestmír. 

Zbytek textu si dočtete na webu Blesk.cz >>>