Most na Krym (17.7.2023)

Most na Krym (17.7.2023) Zdroj: Reuters

Most na Krym (17.7.2023)
Vladimir Putin při prosincové kontrole Kerčského mostu
Krymský most
Krymský most
Následky útoku na Kerčský most (17.7.2023)
5
Fotogalerie

Silniční doprava na Krymském mostě byla krátkodobě zablokována. O důvodech úřady mlčí

Pohyb vozidel na mostě, který spojuje pevninské Rusko a anektovaný ukrajinský poloostrov Krym, byl dnes dopoledne zablokován. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na proruské úřady, které po krátké době oznámily obnovení provozu. Důvod zastavení dopravy nebyl zveřejněn. Ruská správa Krymu dnes rovněž podle Reuters obvinila Ukrajinu z útoku na infrastrukturu v centrální části poloostrova.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek prohlásil, že Krymský most přináší válku a musí být vyřazen z provozu. V noci na pondělí připravily výbuchy na Krymském mostě o život dva lidi a část ho vyřadily z provozu. Moskva z útoku obvinila Kyjev.

„Pohyb vozidel na Krymském mostě je dočasně zablokován. Občany na mostě a v kontrolní zóně prosíme, aby zachovali klid a řídili se pokyny pracovníků bezpečnosti dopravy," napsaly dnes podle ruské státní agentury TASS proruské úřady na sociální síti Telegram. Po krátké době na stejném kanálu informovaly o obnově provozu.

Ruskem dosažený šéf správy Krymu Sergej Aksjonov mezitím uvedl, že se Ukrajina dnes pokusila zaútočit pomocí dronů na infrastrukturu v Krasnohvardijském okrese v centrální části Krymského poloostrova. "Na místě jsou pracovníci úřadu pro mimořádné situace, aby eliminovali případné následky," dodal.

List Ukrajinska pravda napsal, že na sociálních sítích se objevily zprávy o náletech dronů na ropný sklad a letiště a také o velkém požáru a výbuších v oblasti.