Zaz bude rozdávat radost na Metronome Prague 2023!

Zaz bude rozdávat radost na Metronome Prague 2023! Zdroj: red

Zaz bude rozdávat radost na Metronome Prague 2023!

Francouzská zpěvačka a skladatelka Zaz je dalším překvapením, na které se mohou těšit návštěvníci šestého ročníku Metronome Prague 22.–25. 6. 2023 na pražském Výstavišti. Využijte nabídku zvýhodněných vstupenek z aktuální limitované série na metronome.cz.

Magická francouzská šansoniérka Zaz je dalším důvodem, proč si nenechat ujít letošní ročník Metronome Prague. Umělkyně, které hudba koluje v žilách, dokáže svá vystoupení proměnit v zážitek na celý život. 

„Máme radost, jak se seznam potvrzených umělců vyvíjí. Se Zaz nám pomohl jeden z milovníků kvalitní hudby Serge Borenstein, který se nedávno stal českým občanem a stojí za různými hudebními aktivitami výjimečných interpretů, kteří přijíždějí hrát do České republiky. Jeho firma navíc letos slaví 25. narozeniny. Další jména brzy oznámíme. Metronome Prague v roce 2023 nabídne takový program, areál a služby, jaký dlouho plánujeme. Těšíme se na širokou spolupráci s dalšími partnery i na další potvrzené hudební hvězdy pro nadcházející ročník,“ říká promotér David Gaydečka.  

Zaz, vlastním jménem Isabelle Geffroy, okouzlila celý svět melodiemi, které jsou chytlavou směsicí cikánského jazzu, francouzského šansonu, melodického popu a swingu, okořeněné pouličním šramlem s příchutí latiny a flamenca. 

Hudbě zasvětila celý život. Již v pěti letech začala navštěvovat konzervatoř v Tours, kde studovala hudební teorii, hru na housle, klavír, kytaru a pochopitelně zpěv. Ve studiu pokračovala na konzervatoři v Bordeaux a zároveň začala vystupovat s malým orchestrem na venkovských tancovačkách. V dalších letech vystřídala několik žánrově různorodých skupin, zpívala v kabaretech, hrála na ulici. 

A pak se objevil osudový inzerát "Hledám chraplavý, trochu zničený hlas.", jehož autorem byl skladatel a producent Kérredine. Její hlas mu okamžitě padl do noty a zrodilo se debutové album „Zaz“ (2010) s megahitem „Je veux“, který zpěvačce přinesl celosvětový úspěch. Následovala alba „Recto Verso“ (2013), „Paris“ (2014), „Sur la route“ (2015), „Effet miroir“ (2018) a „Isa“ (2021), která Zaz přinesla obrovskou popularitu a nezměrnou armádu příznivců. Zaz je výrazná zpěvačka s neodolatelným charismatem. Sálá z ní pozitivní energie na hony daleko, je otevřená, bezprostřendí, neodolatelná – na podiu i v běžném životě. Z jejích vystoupení čiší neskutečná muzikantská radost: „Miluju zpívání, miluju život, miluju tanec. To všechno mi dodává neuvěřitelné množství energie.“ Zaz zbožňuje Česko a Česko zbožňuje Zaz – její open air koncert na Metronome Prague 2023 bude opět patřit k těm, o nichž se bude ještě dlouho mluvit. 

Metronome Prague 2023 pokračuje v plné síle s odhodláním potvrdit své postavení nejvýznamnější hudební a umělecké události v Praze, a to za pomoci 8 samostatných scén s více než 50 hudebními projekty čítajícími přes 300 umělců, kteří na nich vystoupí. V žánrově bohatém hudebním programu plném zvučných jmen světové i tuzemské provenience si každý návštěvník bez rozdílu věku najde to své. 

Již pošesté se bude Metronome Prague konat v areálu Výstaviště Praha, tedy přímo v centru hlavního města. A to je u akce takové velikosti opravdu výjimečné. Exkluzivní program není zdaleka vším, co událost nabízí – nebývalý komfort, dostatek míst k sezení, chill-out zóny nebo bohatá gastronomie umocňují celkový zážitek a přispívají k maximální spokojenosti návštěvníků.

Prodej vstupenek na nadcházející ročník byl již spuštěn na webu metronome.cz – k dispozici jsou nyní třídenní vstupenky. Prodej dalších kategorií a vstupenek na Metronome Warm Up bude zahájen později.