Video placeholde
Ján Zákopčaníkmse kdysi pochlubil dětmi.
Ján Zákopčaník
Ján Zákopčaník
Ján Zákopčaník
Ján Zákopčáník se loučil s diváky slovy "Slunce v duši".
6
Fotogalerie

„Slunce v duši“ navždy zapadlo. Zemřel legendární moderátor počasí Ján Zákopčaník

Zemřel legendární moderátor počasí České televize Ján Zákopčaník (†63). „Zesnul klidně ve středu 22. června ve věku 63 let. Na vlastní přání zesnulého jsme se rozloučili v tichosti bez smutečního obřadu,“ stojí na jeho parte, které se objevilo na sociálních sítích. 

Jako první informaci o skonu moderátora přinesl web Extra.cz. Do diváckého povědomí se Zákopčaník dostal pro svůj pozdrav „Slunce v duši“. Nakonec ale Zákopčaníkovi jeho slavný pozdrav zakázali. Ve vysílání ho musel přestat používat poté, co ji ve své reklamní kampani užil výrobce bylinného elixíru. Pětinásobný vítěz ankety Rosnička roku by se tak totiž dopouštěl skryté reklamy.

Z obrazovek České televize zmizel v roce 2005 a od té doby o sobě příliš vědět nedával. „Ač jsem se nikdy nikam nevracel, po odchodu z médií jsem se vrátil do letecké meteorologie. Je to velmi obtížná práce plná adrenalinu,“ svěřil se Zákopčaník v roce 2015 v Českém rozhlase Dvojka. „Někdy je tolik práce, že není ani čas sníst si sušenku,“ přiznal se smíchem.

Více se dočtete zde >>>