První koncert z horkovzdušného balonu v České republice
První koncert z horkovzdušného balonu v České republice
První koncert z horkovzdušného balonu v České republice
První koncert z horkovzdušného balonu v České republice
První koncert z horkovzdušného balonu v České republice
8
Fotogalerie

První koncert z horkovzdušného balonu v České republice. Sledujte živě!

Kulturní a zážitkový byznys dostal v posledních měsících pořádně na frak. To ale neznamená, že budou Zážitky.cz a Matěj Ruppert sedět v koutě. Naopak. Spojili se a rozhodli se naservírovat české veřejnosti jedinečný a naprosto unikátní kulturní zážitek – KONCERT V BALONU.

Ve čtvrtek 1. července proto vzlétne koncertní balon, na jehož palubě bude kapela G-Point Hunters ve složení Matěj Ruppert, Tereza Černochová a Roman Holý a odehrají první regulérní koncert v horkovzdušném balonu. Kromě lidí na zemi ho ale budou moci v pohodlí domova sledovat úplně všichni díky LIVE STREAM přenosu na www.koncertvbalonu.cz a pár nejrychlejších si pak bude moci zakoupit vstupenku do diváckých balonů. Původní termín 30. června musel být kvůli nepřízni počasí o den odložen.

S nápadem udělat něco nového, a tak trochu ujetého, přišel v dubnu letošního roku majitel společnosti Zazitky.cz Honza Hájek se svými kolegy: „Celé naše podnikání je založeno na tom, že přinášíme lidem jiný pohled na život a chceme, aby si ho ještě víc užívali, bavili se a často aby vystoupili ze své komfortní zóny. Od začátku pandemie nám bylo tohle všechno odepřeno, a chtěli jsme proto lidem vrátit naději, rozveselit je a ukázat jim, že jak zážitky, tak i kultura stále žije a má co nabídnout,“ říká Honza Hájek a dodává: „Vlastníme dva velké horkovzdušné balony a napadlo nás, že bychom je mohli využít pro živý koncert. No a cesta k Matějovi Ruppertovi už pak byla krátká. Známe se spolu z jiného projektu a myslím si, že větší showman, který vám dodá energii a pobaví vás, u nás zkrátka není. Matěj s tím naštěstí hned souhlasil a přípravy mohly začít.“

Celý projekt je tak trochu technickým unikátem. Do horkovzdušného balonu se bude muset kromě kapely, pilota, kameramana a zvukaře také vejít veškerá aparatura a výkonné ozvučení. To všechno bude muset navíc fungovat bezdrátově s velkokapacitními bateriemi, odposlechy a kvalitním internetovým připojením kvůli live stream přenosu. Ten bude po celou dobu koncertu zprostředkovávat tým profesionálů a diváci se budou moci těšit kromě kvalitního zvukového přenosu na pohledy z několika kamer umístěných jak uvnitř balonu, tak i z těch spolu letících.

A co na celý projekt říká hlavní hvězda koncertu Matěj Ruppert? „Když za mnou Honza Hájek s tímto nápadem přišel, neváhal jsem ani minutu. Každou akci, která dokáže rozhýbat kulturu a vrátí lidem pocit normálnosti, vždycky rád podpořím a budu se jí účastnit. Tahle je navíc doslova tak ulítlá, že se na ni opravdu těším. Máme už za sebou testovací lety a hodiny jsme ladili všechny detaily, aby nás nic nepřekvapilo. Pokud vyjde počasí, bude to naprostá pecka,“ vysvětluje Matěj důvody, proč tuto výzvu přijal, a popisuje své zkušenosti z live stream koncerty: „Oproti jiným kapelám a zpěvákům máme trochu výhodu, že jsme si online koncerty v koronavirové pandemii párkrát vyzkoušeli. Před pár týdny jsme s Monkey Business udělali na Mall TV online koncert a poslouchali nás tam tisíce fanoušků. Věřím a doufám, že na Koncert v balonu se jich připojí přinejmenším stejně tolik,“ dodává Ruppert.

Přesné místo letu koncertního balonu je prozatím v přísném utajení. Zatím se ví pouze to, že se uskuteční v Jihočeském kraji. A také, že balon nepoletí jediný, ale užít si live koncert ve vzduchu bude moct dalších 16 fanoušků létání a hudby Matěje Rupperta. „Rozhodli jsme se vytvořit formaci čtyř balonů a dali jsme do prodeje 16 VIP vstupenek pro nejvíc zaryté fanoušky a milovníky létání. Zažít večerní let nad krásnou jihočeskou krajinou s live vystoupením G-Point Hunters, to je zkrátka neopakovatelný zážitek. Pro ty, kterým se nepoštěstí do balonů dostat nebo jim to zkrátka ostatní pracovní povinnosti neumožní, bude zprostředkován již zmíněný live stream na www.koncertvbalonu.cz.