Hana Maciuchová

Hana Maciuchová Zdroj: profimedia.cz

Dlouhé světlé vlasy měla Hana Maciuchová např. v pohádce Čarovné prstýnky (1978)
Hana Maciuchová na akci Sebevědomí pro každý den (22. 1. 2020)
Rudolf Jelínek s Hankou Maciuchovou.
Rudolf Jelínek s Hankou Maciuchovou.
Vítězka Voice Annamaria d'Almeida a hana Maciuchová
27
Fotogalerie

Zemřela herečka Hana Maciuchová. Krásná Anče z legendárních Krkonošských pohádek

Žena záletného doktora Blažeje či oblíbená Miriam Hejlová z nekonečné Ulice - tak si budeme navždy pamatovat herečku Hanu Maciuchovou, která v úterý v 75 letech podlehla dlouhé nemoci. 

Hana Maciuchová podle informací Blesku v posledních měsících bojovala v olomoucké nemocnici s druhým atakem rakoviny. A byla smířená s tím, že vede těžký boj, který možná nevyhraje. V divadlech, kde předtím hrála, už oznámila, že se na jeviště nikdy nevrátí. Informaci o úmrtí herečky již potvrdila i ČTK a uvedla, že poslední rozloučení bude v rodinném kruhu.      

Ještě loni v listopadu si přitom herečka na zdravotní problémy nijak nestěžovala, Blesku si tehdy posteskla, že kvůli situaci spojené s covidem nemohla oslavit své půlkulaté narozeniny. „Jsem ohrožený druh, z toho vše vychází. Nechápu, že někteří spoluobčané covid podceňují,“ uvedla tehdy a raději se uchýlila pryč z Prahy na rodnou Moravu, kde měla větší klid. Také si v loňském roce přestala barvit vlasy „Donutila mě k tomu uzavřená kadeřnictví,“ prozradila tehdy jednoduchý důvod Maciuchová. 

Více o Haně Maciuchové si přečtěte na webu Blesk.cz >>>