Místo činu

Místo činu Zdroj: ČTK

Významný pražský podnikatel Petr W. nalezen mrtvý v Průhonicích

Policie teprve včera odpoledne zveřejnila nález těla jednoho z pohřešovaných majitelů významné softwarové firmy IT Security Rose, sídlící na náměstí Jiřího z Poděbrad. Náhodný svědek, který na jižním okraji průhonického parku, v porostu podél silnice Kaštanová mezi obcemi Průhonice a Dobřejovice venčil psa, nahlásil policii už ve čtvrtek večer 13. 7. nález mrtvého těla muže, který na první pohled zemřel násilnou smrtí. 

Policie dosud informaci z taktických důvodů tajila, protože se údajně jedná o součást složitějšího případu, který patrně vede až do bankovní sféry a souvisí s aktivitami firmy IT Security Rose. Ta některým významným finančním institucím vytvářela krycí softwarové programy.

Zavražděný podnikatel Petr W.Zavražděný podnikatel Petr W.|Archiv

Z kusých informací, které se redakci podařilo získat, je jisté, že se jedná o devětatřicetiletého spolumajitele společnosti IT Security Rose Petra W., který byl přímo na místě nálezu těla zastřelen jediným výstřelem z bezprostřední blízkosti do temene hlavy. V praxi lze hovořit přímo o popravě, protože oběť se nijak nebránila a nalezené tělo nevykazovalo žádné známky zápasu.

Místo činuMísto činu|ČTK

Jak nebo s kým na okraj průhonického parku zavražděný podnikatel dorazil, policie neprozradila. Vzhledem k tomu, že i druhý majitel firmy Radek W. je pohřešovaný a v jejich společné firmě probíhá policejní vyšetřování, odmítá policie sdělovat další podrobnosti k případu. Pravděpodobná se jeví verze, že zmizení jednoho z majitelů a vražda na objednávku Petra W. nějak souvisí s propojením jejich IT firmy a finančních ústavů, které jsou nyní v hledáčku jak policie, tak ekonomické mafie.

Upozornění: Tento článek popisuje fiktivní skutečnost. Jedná se o filmovou rekvizitu.