Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Vladimír Mertlík: Země je placatá, Rusko chce mír aneb Velká mentální proláklina v české společnosti

Velká příkopová propadlina je rozsáhlý geomorfologický jev probíhající v délce 6 000 km ze severu Sýrie do oblasti Mosambiku. Údolí má různou šířku od 30 do 100 km a hloubku několika set až tisíců metrů. Je vytvořena separací afrického kontinentu a arabské tektonické desky, jež začala přibližně před 35 miliony lety na severu a bude pokračovat oddělením východní Afriky od kontinentu ve východní části propadliny, které začalo asi před 15 miliony let. Vědci se přou o příčiny divergentního pohybu litosférických desek. První podrobný průzkum jevu provedl v roce 1893 skotský geolog John Walter Gregory. (cit. Wikipedie).

Velká mentální propadlina české společnosti je rozsáhlý politologický jev probíhající v cca délce 600 km ze západu Česka (v oblasti Aše) až na východní hranici (v oblasti Francovy Lhoty). Propast má různou šířku od 38 do 58,5 % voličských preferencí ve prospěch občanů žijících podle feldkuráta Katze: „To se nám to hoduje, když nám lidi pučujou!“ a věřících nejen že Země je placatá, ale i tomu, že největší touhou Ruska je mír. Zpětné zrcátko nabízí nedávné výsledky volebního modelu agentury Kantar v přepočtu na mandáty: 

ANO 93, SPD 21, Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) 49, Piráti 23 a STAN 14, což by znamenalo pro současnou vládní koalici ve 200členné sněmovně 86 mandátů místo dnešních 108 a placatisté (věřící v placatou Zeměkouli) 114 hlasů. V modelu bez koalic by ANO mělo 95, SPD 22, ODS 35, Piráti 24, STAN 15 a TOP 09 ještě křesel[1] . Subjekty aktuální vlády, koulisté (věřící, že země je kulatá), by tak získaly dohromady 83 křesel, zatímco placatisté 117 mandátů.

Měření hloubky mentální propasti Velké mentální propadliny české společnosti přináší ovšem zcela opačné zjištění, kterým je masakr v podobě nižších hodnot IQ od 20 do 140 IQ mínus v neprospěch placatistů, jak dokazuje tabulka Official IQ Test Academy:

Hodnota IQPopis a předpokládané schopnosti jedince% osob v kategorii
nad 140inteligence géniů, absolutní předpoklady pro tvůrčí činnost, určuje ostatním směr poznání0,2 %
do 140výjimečná superiorní inteligence, mimořádné předpoklady pro tvůrčí činnost, vynikající manažeři2,8 %
do 130vysoce nadprůměrná inteligence, snadno vystuduje vysokou školu, dosahuje vynikajících výsledků v tvůrčí a manažerské činnosti6 %
do 120nadprůměrná inteligence, vystuduje vysokou školu, při vysoké pracovitosti může získat mimořádné pracovní místo12 %
do 110vysoce průměrná inteligence, vysokou školu vystuduje jen s potížemi, důsledností ale může získat společenské zařazení předchozí kategorie25 %
do 100průměrná inteligence, dokáže složit maturitní zkoušku, v práci se uplatní ve středním postavení25 %
 obvyklá dělicí hranice koulistů a placatistů 
do 90slabě podprůměrná inteligence, dokáže absolvovat základní školu a dobře se uplatnit v manuálních profesích10 %
do 80nižší stupeň slabomyslnosti, s problémy zvládne základní školu, úspěšný v zvláštní škole10 %
do 70debilita, slabomyslnost, je-li dobře veden, zvládne zvláštní školu6,8 %
do 50imbecilita, střední stupeň slabomyslnosti, nevzdělavatelný, ale osvojí si sebeobslužné návyky2 %
do 20idiocie, těžká slabomyslnost, nevzdělavatelný a nevychovatelný0,2 %

Velká mentální propadlina je vytvářena separací obou množin, kdy koulisté odmítají sestoupit do mentálního sedimentu jen proto, aby placatistům porozuměli, a placatisté si odmítají osvojit v doučovacích kroužcích historie pro dospělé látku, které ve škole nevěnovali dostatečnou pozornost.

 Je ale pravdou, že průzkumy hodnot IQ zkreslují počtem jedinci z řad vychcánků resp. narcisů, kteří přes vyšší hodnoty vlastního IQ předstírají v zájmu prospěchu či ukojení svého libida názory shodné s placatisty. Mezi přední představitele vychcánků patří mj. Tomio Okamura, mezi vrcholovými narcisy nacházíme Václava Klause st. a Miloše Zemana, kteří vytvoření Velké mentální propadliny považují za svůj politický odkaz.

Zlom divergentního pohybu mentálních množin a separace české společnosti vidí vědci v roce 2003, kdy Václav Klaus st. vyzvedl na balkon zámku v Lánech vůdce komoušů a reprezentanta kolaborace odměnou za podporu své kandidatury na prezidenta. Předpokládají, že separace bude pokračovat postupným oddělením Eurasie od euroatlantického prostoru kdesi ve východní části (oblast Karpat), jak potvrzují i poslední události na Slovensku a v Maďarsku. Průzkum provedlo Zpětné zrcátko v březnu 2024 s využitím volebního modelu agentury Kantar a tabulky Official IQ Test Academy.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík