Vzkaz Roberta Fica do Prahy (6.3.2024)

Vzkaz Roberta Fica do Prahy (6.3.2024) Zdroj: Facebook - R. Fico

Orbán a Fico u Zemana.
Orbán a Fico u Zemana.
Premiéři Viktor Orbán a Robert Fico u exprezidenta Miloše Zamana. (27.2.2024)
Premiéři zemí V4 dorazili na jednání do Prahy (27.2.2024)
Premiéři zemí V4 dorazili na jednání do Prahy (27.2.2024)
12
Fotogalerie

Vladimír Mertlík: Nerozumíte chcimírům, kolaborantům a Ficovi? Tady je výkladový slovník častých frází

Rozhodnutí české vlády odmítnout po neuvěřitelném projevu premiéra Roberta Fica pokračování nadstandardních společných zasedání a konzultací se slovenskou vládou je jediným řešením vzniklé situace. Politický vývoj na Slovensku je věcí volby tamních občanů, který „se nám může nelíbit, ale to je asi tak vše, co s tím můžeme udělat“, jak by řekl klasik. A to nemluvě o hrozbě, že za dva roky můžeme běhat se stejnou vrstvou másla na hlavě i my. Chce-li tedy někdo v Česku dělat na Slováky kyškyš, měl by si pustit pozpátku film před říjen 2023. Ani v těchto dnech nelze přehlížet, že tolerance svobody slova a shromažďování je považována za slabost státu a vede k radikalizaci lůzy snažící se o návrat země před listopad 1989. Důkazem budiž i rebelie pohrobků JZD a konfiskátorů nikdy nevráceného majetku kdysi rozkulačených vesnických boháčů (dobová cit.) v minulém týdnu. O cílech i výsledcích traktorové kontrarevoluce bylo napsáno již dost, Zpětné zrcátko se tedy raději od hromad hnoje před úřadem vlády, ale především v hlavách účastníků demonstrace vrátí k věcem důležitějším.

Platí, že konzultovat pohledy na politický vývoj i příští kroky řešení evropských i světových problémů má smysl v případě elementární shody na příčině problému i cíli cesty. Sem patří mimo jiné i shoda na tom, kde je vlevo, kde vpravo, kde je Západ, kde Východ a kde je Řiť.

Je nejvyšší čas učinit stejný krok i v případě – kvůli Slovensku a Maďarsku – zcela zbytečné Visegradské skupiny V4 a usilovat o kontakt, ne-li připojení k Výmarskému trojúhelníku, když už jsme jeho vznik v roce 1991 prošvihli. Připomeňme si, že jde o označení volného spolku Německa, Polska a Francie podporujícího spolupráci těchto zemí. Vzhledem k jejich velikosti i politické váze je význam Výmarského trojúhelníku nasnadě, a koketuje-li Robert Fico dle svého vyjádření natruc Čechům s myšlenkou porodit spolek států suverénní zahraniční politiky (cit.) – prý Slovenska, Maďarska a Rakouska, je to věc jeho vlhkých snů.

„Česká vládní garnitura se rozhodla ohrozit slovensko-české vztahy jen proto, že má zájem podporovat válku na Ukrajině, zatímco slovenská vláda otevřeně mluví o míru,“ reagoval v odvetě Robert Fico na rozhodnutí českého kabinetu. Připomeňme tedy zkratkou a poté historickým srovnáním argumentaci chcimírů, ruských švábů, bojovníků hnutí Kolaboranti všech zemí, spojte se a nyní i Suverenisty Roberta Fica.

Válkuna Ukrajinězačali Ukrajinci pod názvem Euromajdan v roce 2013 násilím proti tehdejší ukrajinské vládě na náměstí hlavního města Ukrajiny. Tím vyvrcholil teror a útlak, jemuž byli již řadu let vystaveni Rusové žijící na území Ukrajiny v oblastech Donbasu, Luhanska a Krymu. Odpovědí na ruskou bratrskou pomoc, která měla za cíl ochránit vlastní občany na cizím ukrajinském území, byla jen stupňující se hysterická kampaň nacistických a fašistických sil, k nimž se přidala i ukrajinská armáda pod průhlednou záminkou obrany údajného vlastního území. Tato nacisticko-fašisticko-euroamerická lež byla vzápětí odhalena, když se ukázalo, že údajné „ukrajinské“ území je územím samostatných států Luhanské lidové republiky, Doněcké lidové republiky a Republiky Krym. Eskalování provokací Ukrajiny však nezabránila ani mírová konference v Minsku. Speciální vojenská operace Vladimira Vladimiroviče Putina tak byla v únoru 2022, po letech bezmezné trpělivosti, jedinou možnou preventivní reakcí vůči hrozícímu přepadení Ruska hordami ukrajinských nacistů vraždících v americkém žoldu ruské ženy, děti a starce.

Důkazem je dosud tajený příhraniční incident u ruské obce Kamaryn, kdy ukrajinské tanky zahájily palbu na ruské traktory, kterým při orání mírových brázd na ruské straně hranice selhalo navigační zařízení a omylem vyoraly dvě až tři brázdy na jednom ze zanedbaných pozemků na ukrajinské straně. Zákeřný útok ukrajinských nacistů ukončila až odvetná palba napadených bezbranných traktorů ruských zemědělců, které zahnaly ukrajinské agresory na ústup. (cit. TV Russia Today)

Pravda o důvodech nenávisti Západu vůči Ruské federaci je v tom, že je to Rusko, kdo bez ohledu na oběti i státní hranice brání své i cizí bezbranné občany kdekoliv na světě v boji proti nadnárodním monopolům řízeným válečnými štváči z Wall Streetu. Díky mírové politice Ruska jsou USA hospodářsky i ekonomicky nad propastí, zatímco Rusko je už o krok napřed... Jen díky moudrosti prezidenta Putina a jeho sovětských předchůdců tak platí skutečnost, že zatímco na Západě je stále vykořisťován člověk člověkem, v Rusku je tomu naopak...“

Vzhledem k oblibě historických paralel připojuje Zpětné zrcátko pro lepší pochopení výše uvedeného textu významový slovník:

válka = vojenský zásah, který není v souladu se zájmy Ruska, natož je proti nim, byť by byl realizován v souladu a rozhodnutím OSN, třeba jako v korejské válce 1953. Válka ale není válkou, pokud naplňuje tajné protokoly smluv (mj. Molotov–Ribbentrop) o rozdělení sfér vlivu v zájmu Ruska. Lež o přepadení Polska Sovětským svazem dne 17. září 1939 sovětská vláda vyvrátila již v den invaze (čti bratrská pomoc – viz Berlín 1953, Budapešť 1956, Praha 1968 aj.) informací, že zákrok provedla v zájmu ochrany Ukrajinců a Bělorusů žijících v Polsku, když se polský stát pod náporem Třetí říše zhroutil a nebyl schopen zaručit bezpečnost vlastních občanů.  Bez ohledu na oběti Rudá armáda překonala polský odpor a nezištně přijala do zajetí 230 000 polských vojáků. Později v zájmu lepšího stravování takového množství zajatců jich 25 000 bez ohledu na náklady popravila a zahrabala v lese. Bez ohledu na škody, které Polsko svým odporem Sovětskému svazu způsobilo, vzala Rudá armáda obsazená území pod svou ochranu. Díky tomu se bez ohledu na byrokratickou zátěž již v listopadu 1939 mohlo 13,5 milionu Poláků stát občany Sovětského svazu.

teror a útlak = jakýkoliv pokus legitimně zvolené vlády dosáhnout nad územím, kde žijí víc než dva Rusové, toho, aby dodržovali zákony země, kde dobrovolně žijí.

násilí proti vládě = nesouhlas občanů s vládou kolaborující s cizí mocností.

hysterická kampaň = pokus armády země napadené Ruskem o sebeobranu (pozn. pod průhlednou záminkou obrany údajně vlastního území).

nacista, fašista = kdokoliv, kdo nesouhlasí s Ruskem, příp. i manžel, který opustil manželku s dětmi a neplatí alimenty.

nacisticko-fašisticko-euroamerická lež = ekvivalent židobolševická, viz Třetí říše. 

mírová konference v Minsku = mírová konference v Mnichově.

speciální vojenská operace = vstup wehrmachtu do protektorátu Čechy a Morava na žádost prezidenta Emila Háchy o ochranu.   

ukrajinští nacisté vraždící ruské ženy, děti a starce = ekvivalent českého teroru vůči sudetským Němcům.

Hádanka na závěr:

Putin* = a) Adolf Hitler, b) Josef Vissarionovič Stalin, c) Mahátma Gándhí

                *nehodící se škrtněte   

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík