Hrozí novodobé spolčení nácků a komunistů?

Hrozí novodobé spolčení nácků a komunistů? Zdroj: ČTK; koláž reflex.cz

Internet si dělá legraci z poslance Volného
Internet si dělá legraci z poslance Volného
Internet si dělá legraci z poslance Volného
Internet si dělá legraci z poslance Volného
TMBK vs. Volného rvačka ve Sněmovně
5
Fotogalerie

Náckové a komouši už secvičují povolební tanečky. Bude Babiš jednat v duchu paktu Molotov-Ribbentrop?

Tři týdny před výsledky voleb do sněmovny proběhlo zkušební hlasování nové vládní koalice. Stalo se tak během prvního pokusu odvolat Hanu Lipovskou (Volný blok) z Rady České televize pro ztrátu její nezávislosti. Pro návrh Olgy Sommerové (TOP 09) ale hlasovaly jen koalice Spolu, Piráti a Starostové a Patrik Nacher (ANO). Anonisté, socani, komouši a náckové návrh nepodpořili – a zrodila se nová koalice!

Signifikantní na události je to, že se odehrála 16. září, v předvečer 82. výročí naplnění nacisticko-bolševického paktu Molotov-Ribbentrop vpádem Rudé armády do zad polské armády, ustupující před wehrmachtem v roce 1939. Aspoň víme, co nás čeká!

Děsivá tradice vzdálené minulosti i blízké vize budoucnosti má i zábavnou stránku. Jaroslav Faltýnek podivuhodné hlasování poslanců ANO vysvětlil Deníku N tím, že se v klubu špatně domluvili a omylem hlasovali opačně. Co naděláte! Hlavně, aby se poslanci ANO nespletli při domlouvání v kabince, zda si mají kalhoty natáhnout či stáhnout. Snad vědí, co je čeká!

K odvolání Lipovské ale nakonec došlo o den později po tříhodinovém cirkusovém vystoupení Lubomíra Flákance Volného (Volný blok), který obvinil Piráty, že mu prý ucpali vedení. Další průběh skandálu však potvrdil podezření, že pokud měl Volný něco ucpaného, byl to spíš vývod než vedení. Poté, co držitel mistrovského pásu MMA jako obvykle odmítl opustit řečnický pult, bylo jednání sněmovny ukončeno. Během neveřejné přestávky byl Lubomír Volný, původně středoškolský učitel, vyveden ze sálu s vyrvaným mikrofonem v ruce.

Během vystoupení Lubomíra Volného v České televizi, resp. před Českou televizí, se diváci dozvěděli i to, že očkování proti covidu není očkováním, ale aplikací genové terapie, která likviduje lidské orgány včetně reprodukčních, takže lidé budou mít podle Volného (48) potíže s rozmnožováním. Bude-li Volného informace medicínsky potvrzena, mělo se podle Zpětného zrcátka s její aplikací začít nejpozději v září 1972. Ale nikdy není pozdě!

Video placeholde
Poslanec Lubomír Volný se pere ve Sněmovně • ČT24 Plus

Událostí měsíce byla účast české Jennifer Lopez alias Aleny Schillerové na mítinku pohnutí ANO pro důchodce v Brně, kteří se zde museli cítit jako v ráji. Co jiného víc důchodce potěší než příležitost zařádit si na řetízkáči, pořádně rozhoupat klec či vystřelit si něco vzduchovkou, zvlášť je-li to oko majitele střelnice, a ne důchodcovo. Božská Ája si také postěžovala (nebo se pochlubila?) na údajnou temnou stránku kampaně, v níž ji muži posílají fotografie svých intimních partií. Vrcholem akce bylo pak focení důchodců s Ájou, během nějž se seniorům pochlubila šaty s dostatečně otevřeným dekoltem a stejně upravenou sukní.

Dlužno přiznat, že rozemletí důchodců do buřtů Kosteleckých uzenin pokračuje ke spokojenosti obou stran. A tak to má být! 

 Předvolební událostí roku byla souběžná hospitalizace Václava Klause st. a Miloše Zemana v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Pravděpodobnost jejich umístění na stejném pokoji vyvolala obavy, aby pod zástěrkou hospitalizace starých lišáků nebyla revitalizována opoziční smlouva z roku 1998! Vážnost situace potvrdily i headliny mediálních domů Slepičí proudy, Kravské rozhledy: „Byla JIPka Vojenské nemocnice místem nezdařeného pokusu o státní puč? Je hospitalizace Klause a Zemana verzí Moliérova dramatu Zdravý nemocný? Visel život obou politiků na hadičkách a existence státu na nitce?“

Prezident potvrdil pověst „držáka“, když po více než deseti dnech zavodňování a pouštění žilou absolvoval dvě schůzky. Poté po pouhých čtyřech dnech odpočinku pokračoval v náročném programu schůzkou s premiérem nad plánem, jak po 10. říjnu společně přefiknout Ústavu. Pevné zdraví a vůle vrchního velitele ozbrojených sil se ukázala také v prohlášení, že nejvíc se po válení v nemocniční posteli těší na válení v posteli domácí. Příští pobyt Miloše Zemana v nemocnici a doplnění koktejlů, pro jejichž příjem je prezident nazýván český Lance Armstrong, se dá očekávat v prvních dnech října. To přijde jeho chvíle – naštěstí poslední!   

   

V minulých dnech položil Oldřich Danda (Právo) na serveru Novinky.cz ústavnímu právníkovi Janu Kyselovi otázky možných následků zdravotního stavu prezidenta. Jan Kysela v té souvislosti odpovídal mj. na otázku, co by se dělo v případě, pokud by se Zemanův stav zhoršil tak, že by nebyl schopen vykonávat funkci. Kdo by rozhodl, zda je či není schopen nadále zastávat úřad? A co kdyby k tomu došlo v době těsně po sněmovních volbách? Na všechny tři otázky by se dalo odpovědět sarkasticky: „Nic jako celých devět let! Nikdo jako dosud! Nic, stejně jako dlouho před nimi!“  

Zpětné zrcátko si však neklade za cíl brilantní odpovědi Jana Kysely parafrázovat, stojí za to číst je v originále. Jen je třeba upozornit laskavého čtenáře, že veselejší čtení než předpovědi Jana Kysely, co nás čeká po volbách, jsou Nostradamova proroctví.

Jen ve zkratce Zpětné zrcátko cituje: „Pokud by prezident zemřel či rezignoval, jeho kontrasignované pravomoci přecházejí na premiéra (Babiše), nekontrasignované na předsedu sněmovny (Vondráčka). Udělení abolice (ukončení trestního stíhání) i amnestie by přešlo na premiéra, který by se rád úkolu nepochybně ujal, protože například o kauzách Čapí hnízdo, střetu zájmů a čerpání dotací EU ví nejvíc. Vše by trvalo do zvolení nového prezidenta, ale sněmovna skončí 21. října, později by proto až do zvolení nového prezidenta vládl už jen Babiš. Kdyby nebyla sněmovna paralyzovaná a zvolila si předsedu, ten by přijal demisi staré vlády a pověřil ji vládnutím do jmenování vlády nové. Kdyby paralyzovaná byla, museli by se poslanci dohodnout na rozpuštění.

Pokud by prezident po měsíci v úřadu upadl do kómatu a nemohl by se úřadu vzdát a pokud by se obě komory dohodly na substituci, tak by ho zastupovali celé volební období! Není to nijak omezené. Prezident je ale chráněn i proti zvůli parlamentu, pokud by jej chtěl zbavit úřadu jen kvůli tomu, jak se prezident chová. Výhodou tedy je, že i když by se prezident choval jak idiot, není to důvod se ho zbavit. Vůle lidu je svatá, a tak to má být. Každý národ má takového prezidenta a vládu, jaké si zaslouží!  

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík