web

web Zdroj: web

V neděli někteří čtenáři obědvali s Reflexem. Podívejte se, co měli na talíři

Je nedělní oběd stále onou uctívanou "institucí", anebo jíme - zvlášť v horkém létě - všelijak a za pochodu? Tuto otázku jsme sami sobě i čtenářům položili před víkendem. Zde je aspoň částečná odpověď.

Požádali jsme vás, abyste si vyfotografovali svůj oběd a fotku nám poslali. Snímky se automaticky zveřejňovaly na fotoblogu nazvaném "Nedělní oběd". Do pozdního odpoledne jsme tímto způsobem mohli nahlédnout do talíře zhruba stovky čtenářů. Což nás příjemně překvapilo.

 

Podívejte se sami! Ti, kteří neměli připojení k Internetu, mohou fotografie nedělního oběda nadále posílat na mail nedelniobed@extra.cz, byť už se automaticky nepublikují. Ale budeme je do galerie průběžně doplňovat.

 

Co z fotografií plyne? Ať si každý udělá obrázek sám. První, nijak zvlášť soustředěný pohled naznačuje, že jíme celkem pestře a zdravě. Klasických českých jídel se v galerii sešlo pomálu: žádná vepřová se zelím a knedlíkem, jen jedna omáčka s knedlíkem (podle popisku navíc nemocniční strava). Nejvíc se z typických českých jídel najde smažených řízků s bramborem či salátem.

 

Možná to souvisí s letním horkým počasím. A tak jsme tuto neděli hodně jedli ryby a mořské plody, těstoviny a saláty. Na prstech jedné ruky se dají spočítat obědy "smutné", jako třeba krabička cigaret, kelímek paštiky či jeden jogurt.

 

Náš celkový dojem? Ti z vás, kdo měli chuť si s námi tuhle nedělní hru zahrát a pochlubit se obsahem svých talířů, se až na výjimky neodbyli a nedělní oběd si užili. Děkujeme za to, že jste se s námi podělili. Dodatečně dobrou chuť.