usama bin ladin

usama bin ladin Zdroj: Profimedia.cz

Usáma je po smrti, Česká televize nasazuje kouzelníky

Jako diskutujícího hosta v díle věnovaném smrti Usámy bin Ládina uvedla ČT 24 ve svém pořadu Hyde Park astrologa a zastánce konspiračních teorií Antonína Baudyše mladšího. Proč tam také veřejnoprávně nehádali z karet?

 

Mimoidnost Kavčích hor dosáhla alarmující míry: Do seriózního diskusního pořadu zpravodajského kanálu ČT 24 pozvali kouzelníčka! Astrolog Antonín Baudyš mladší vysvětlil, že Amerika je ve skutečnosti řízena spiknutím zbrojních koncernů, a že to s tím Usámou bude určitě jinak, protože ti Američani jsou fakt divný a on jim nevěří. A Usáma nebyl žádný terorista, ale symbol vytvořený pro strašení občanů a zvyšování jejich kontroly (americkou) vládou.

 

 

Což o to - podobné projevy jsou zvláště na Internetu dostatečně rozšířené a známé. Donedávna však byly doménou částečně paranoiků a částečně mlaďasů, kterým hráblo ze silné marihuany či houbiček. Tím, že zve zpravodajský kanál do diskuse člověka, který blábolí podobné paranoidní nesmysly, vrhá celý takzvaně zpravodajský kanál do publicistického marasmu. Proto myslím, že by bylo načase oprášit myšlenku celou televizi veřejné služby prostě zrušit.

 

Kanál, který vysílá ve zpravodajství kouzelníčky, není třeba sponzorovat vymáhanými koncesionářskými poplatky.