Postní kuchařka je plná kreativních převážně zeleninových receptů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů – Pavla Drdela

Postní kuchařka je plná kreativních převážně zeleninových receptů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů – Pavla Drdela Zdroj: Darina Křivánková

Další březnový tip: Nová Postní kuchařka od chefa Pavla Drdela

Darina Křivánková
Diskuze (0)

Pokud někdo tvrdí, že se bez masa nedá uvařit nic opravdu kreativního, tady má odpověď. Postní kuchařka je dílem šéfkuchaře a spolumajitele vyhlášené strakonické restaurace Sůl a řepa Pavla Drdela. Pavel je purista, vaří bez kompromisů, důsledně lokálně a dokáže na talíři vyčarovat takřka zázraky zdánlivě z ničeho. Jeho kuchařka má podtitul „od kořene po nať“ a ono „postní“ v titulu si přeložte jako vegetariánská.

Půst v moderním, marnotratném světě znamená, že se vzdáme něčeho nadbytečného, abychom ulevili tělu a koneckonců i mysli. Na tapetě je samozřejmě alkohol, ale i maso. Někdo si tuto cestu zvolí jako celoroční, či dokonce celoživotní program, někdo se po ní projde alespoň kousek. Můžeme to zkusit, aktuálně se totiž nacházíme v období předvelikonočního půstu. V Drdelově kuchařce najdeme mraky inspirace, jak si ta postní či bezmasá jídla připravit skutečně nápaditě, lokálně a s využitím nejrůznějších šéfkuchařských vychytávek.

Prachy, oleje, chipsy, nakládačky

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Začít diskuzi