Bruschetty s lilkovým kaviárem budou k ochutnání na F.O.O.D. Pikniku v Lidl zóně

Bruschetty s lilkovým kaviárem budou k ochutnání na F.O.O.D. Pikniku v Lidl zóně Zdroj: LIDL

Poslední prázdninovou neděli se koná tradiční F.O.O.D. PIKNIK a bude stát za to!

Je to svátek dobrého jídla a současně výborná příležitost pro nejrůznější setkání. F.O.O.D. PIKNIK pořádá už pojedenácté můj mateřský časopis, takže moc dobře vím, kolik to stojí úsilí a práce. A současně můžu zodpovědně říct, že to bude stát za to. Takže si zapište do diářů: neděle 29. 8. park Ladronka.

Na 120 stánků a foodtrucků se skvělým jídlem, piknikové zóny, kde si jídlo a pití můžete vychutnat, kuchařské show na scéně, zábava pro děti všeho věku… Tohle je obvyklý scénář naší tradiční akce. Letošní F.O.O.D. PIKNIK bude mít jednu specialitu, na kterou se moc těším. Díky tomu, že je generálním partnerem akce Lidl, což je prostě ideální spojení, bude na F.O.O.D. PIKNIKU vystupovat Roman Paulus coby tvář Kuchyně Lidlu. Čtyřikrát bude vařit na hlavní scéně, a když nebude tam, potkáte ho v Lidl zóně, kde bude se svým týmem připravovat řadu velice lákavých jídel. Stavte se tu třeba na lososa s bazalkovým ragú.

Michelin pro masy

Šéfkuchař Roman Paulus je muž, který dokázal pro svůj tehdy mateřský podnik získat michelinskou hvězdu. A povedlo se mu to hned šestkrát po sobě. Michelinská hvězda je pro kuchaře něco jako olympijská medaile, jen vám nikdo neřekne, že jste zrovna na olympiádě. Michelinští komisaři se dostavují do podniků inkognito a neohlášeni, takže nevíte, nakdy načasovat formu, musíte být ve formě neustále. Oceňují se pouze špičkové výkony, a navíc výkony komplexní, nestačí, když uvaříte skvěle, pokud není perfektní prezentace jídla na talíři nebo kuchařova komunikace směrem k hostům.

A teď se dostáváme k tomu, co mě baví nejvíc: kuchař, jenž posbíral šest michelinů, se dal (před sedmi lety) dohromady s řetězcem supermarketů, aby učil širokou veřejnost, jak správně pracovat se surovinami a jak z nich připravovat opravdu dobrá jídla. Když už jsme byli u té sportovní terminologie – je to podobné, jako kdyby šel olympijský vítěz předcvičovat na spartakiádu. Proč by to asi dělal, že jo? Nejspíš proto, že to má smysl. Když jste jednou autorita, je tu důvodný předpoklad, že vaše rady bude někdo poslouchat. Roman Paulus za roky spolupráce s Lidlem vychrlil stovky receptů, najdete je na kuchynelidlu.cz. A nejde jen o recepty, Roman Paulus má edukativní duši, respektive ví, že bez základů barák nepostavíte, tak se snaží kromě receptů předávat i kuchařské postupy.

Právě v tomto duchu se ponesou jeho vystoupení na F.O.O.D. PIKNIKU. Pokud sem dorazíte, naučí vás, jak se poprat s krevetou od A do Z nebo jaké jsou nástrahy a zákonitosti bramborového těsta. Osobně se na to těším, když už se učit, tak od těch nejlepších. Sama na scéně také předvedu něco málo ze svých kuchařských dovedností. Vařit bude i skvělá propagátorka kvalitních potravin Karolína Fourová, úžasní foodbloggeři Neplecha na plechu nebo finalista soutěže MasterChef Pavel Berky. A když nebudou vařit, tak se s nimi můžete jednoduše potkat. Přijďte, bude to stát za to.