Chce to systém i smysl pro improvizaci a také vytrvalost, aby se z vaření nestal nepřítel

Chce to systém i smysl pro improvizaci a také vytrvalost, aby se z vaření nestal nepřítel Zdroj: f.o.o.d.

Co zas budu dneska vařit?! Pokud už nevíte kudy kam v kuchyni, máme pro vás řešení

Otázka z titulku textu je teď v domácnostech jedna z nejčastějších. Za zavřenými dveřmi bytových jednotek to už docela dlouho vře a zjevně hned tak nepřestane. Zdánlivě nevinný dotaz „Co bude k jídlu?“ se stává v daných okolnostech nebezpečnou rozbuškou. Jak to přežít?

Jestli máte pocit, že nevidíte světlo na konci tunelu, nebo dokonce že tunel žádný konec nemá, nejste v tom sami. Z obstarání základních životních potřeb se v době domácího vězení stává nesnesitelný bojový úkol. Rodina chce jíst. Ráno, v poledne, večer… pořád! Je několik možností, jak z toho ven, smysl mi dávají hlavně dvě: buď rezignovat a nechat členy domácnosti, ať se sami nakrmí podle svých potřeb, nebo si z vaření udělat kámoše, parťáka, který v tom jede s vámi a nezradí vás.

Jako když chcete pravidelně běhat

Je jasné, že návod budeme potřebovat hlavně na druhou variantu. Jak si z vaření udělat kámoše? Je to vlastně podobné jako s čímkoli jiným, jako když chcete pravidelně běhat nebo se konečně pořádně naučit cizí jazyk. Chce to odhodlání, motivaci, systém, trpělivost a vytrvalost. Řekněme, že odhodlání a motivaci máme. Obstarala nám ji naše situace. Takže pojďme na systém. Bez jídelníčků a nákupních seznamů to nepůjde. Vymýšlení jídelníčku na celý týden je možná nesmírně otravné, ale tuhle otravu si odbudete jen jednou za týden, a ušetříte si tak spoustu času a energie každý jeden den, kdy už nebudete muset nic vymýšlet. Jídelníček vám taky umožní udělat smysluplný nákupní seznam, aby se vám doma potraviny chaoticky nehromadily a následně nekončily zkažené či nahnilé v koši.

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!