Zdroj: JP & People

To nejlepší z newyorské Broadway přichází na prkna pražského Divadla na Vino-hradech!

Praha, 16. prosince 2019: Umělecká agentura JP & People s potěšením oznamuje, že se v neděli 29. března 2020 od 20:00 uskuteční v pražském Divadle na Vinohradech premiéra nové koncertní show “Today on Broadway”.

Během jednoho koncertního večera diváky provede newyorskou ulicí Broadway a melodiemi z těch největších světových muzikálů v podání sólistů z řad JP & People. Vstupenky budou v prodeji od pátku, 20. prosince 2019 v síti Ticketmaster a na pokladně Divadla na Vinohradech.

Po letošním úspěšném uvedení koncertu “The Greatest Show”, který se stále těší diváckému zájmu v Divadle Hybernia, přichází Jiří Peter se svým týmem s dalším koncertním projektem. “Today on Broadway” je poctou proslulé newyorské divadelní ulici v autentické interpretaci českých umělců. Cesta ulicí začne těmi největšími ze všech muzikálů, Les Misérables a Jesus Christ Superstar. Pokračovat bude přes klasiky z produkce Disney, jako je Tarzan, The Lion King a Beauty and the Beast. Současnou tvorbu představí titul Dear Evan Hansen z pera autorského dua Pasek & Paul, který je aktuálním číslem jedna na newyorské Broadwayi i v londýnském West Endu.

Na pódiu se mimo jiné objeví Andrea Holá, Iva Marešová, Martin Šemík, Filip Antonio a Michal Skořepa. Další jména budou brzy oznámena. Všechny písně, z nichž se některé pyšní cenami Grammy a Tony, budou interpretovány v nabitých aranžích za doprovodu bubenické sestavy Tokhi & The Groove Army ve svém původním anglickém znění. Tokhi se spolu s Alešem Hávou ujal také hudební režie a celkovou režii večera si vzal za úkol Jiří Peter, který se spolu s Hankou Hoškovou podílel i na scénáři. Pěvecké nastudování zajišťuje Iva Marešová, pohybovou asistenci Ivana Hannichová,  scénografii má na starosti Pavel Svoboda a světelný design Lukáš Dřevjaný.

Jiří Peter o novém projektu řekl:

“Today on Broadway původně vznikla jako nějaká má ideální představa o tom, jak by si ty nejlepší muzikálové písně zasloužily být interpretovány. Začal jsem o tom mluvit s kolegy a nakonec se dala dohromady skvělá skupina zajímavých lidí, se kterou chceme tímto počinem vzdát poctu muzikálu jako takovému, a vlastně mu tak trochu poděkovat za to, jak ovlivnil naše životy. “

Vstupenky v ceně 850 - 1250 Kč budou od pátku 20. prosince 2019 v prodeji v síti Ticketmaster a na pokladně Divadla na Vinohradech. Pořadatel navíc připravuje speciální balíčky pro fanoušky. “Broadway Experience” vezme diváky do zákulisí divadla, kde se budou moci během zkoušky setkat s interprety; “Broadway Package” bude obsahovat upomínkové předměty v podobě programu, tašky, knihy a kšiltovky a k dispozici budou také sběratelské vstupenky “Collectible Tickets” vyrobené v USA.

Více informací o “Today on Broadway” a dalších aktivitách agentury JP & People naleznete na www.jiripeter.com