Zdroj: Effectixcom

Přeskočte negativní vlivy pocení v životě: Konečně pohyb bez potu!

Pocení je přirozená součást pohybu, pobytu v horku i nervového vypětí. Jde o prospěšný tělesný proces, protože podporuje totiž správnou funkci těla. Nese s sebou ale i pár negativ. Kromě pocitu hanby ve společnosti za kruhy v podpaží a nelibý odér jsou to i reakce pokožky, kterou může dráždit. Novinka na českém trhu CityZen dokáže pot úplně eliminovat.  

Video placeholde
• Effectixcom

Pokoušet se pot zablokovat by bylo kontraproduktivní, protože pomáhá z těla odvádět odpadní látky a reguluje tělesnou teplotu. Při pocení se otevírají kožní póry a tělo se tak zbavuje mazu a nečistot. Bez pocení by se organismus přehříval, což by vedlo ke smrtelným následkům. Jedinou vhodnou cestou je tedy prát se až se samotnými projevy potu.

Koláče a zápach vlivem pocení

Pocení v situacích, kdy k němu není zřejmý důvod, mají na svědomí hyperaktivní potní žlázy. Nadměrné pocení, tzv. hyperhidróza, může být noční můrou pro společenský život. Stejně tak nepříjemně působí dopady stoupající nervozity, při níž se dávají do pohybu apokrinní potní žlázy, které sice vylučují potu málo, ale s obsahem bílkovin a tuků. Takový pot pak při reakci na kůži více zapáchá.

Kožní problémy

Vlivem pocení dochází také ke vzniku kožních vyrážek, které se vyskytují tam, kde dochází ke tření ploch kůže, nejčastěji v podpaží. U lidí s atopickým ekzémem se může vlivem potu stav onemocnění zhoršovat.

Pohyb bez potu

Proti známkám pocení pomáhá používat antiperspiranty, správná hygiena, ale také se doporučuje vyhnout se syntetice a zařadit přírodní a prodyšné materiály, jako je bavlna. Co se týče oblečení, pomáhají při sportu udržet odpovídající tělesné klima funkční trička, která odvádějí pot od pokožky pryč a na povrchu rychle schnou. V Čechách ale existuje od letoška ještě další varianta.

CityZen: Trik je v triku

S přelomovým patentovaným materiálem vstoupila na trh trička CityZen. Oblečení ze 100% bavlny funguje podobně jako známá funkční trika, jen naopak. Pot neodvádí na povrch látky, ale shromažďují jej na vnitřní straně, kde rychle uschne. Zvnějšku tedy není po potu ani památky a tělo se udržuje v suchu.

Kromě schopnosti maskovat pot skrývá CityZen i další užitečné vlastnosti: odolnost proti špíně a vodě. Trička byla testována v laboratorních podmínkách i v reálném životě. Obstála při pohybových aktivitách jako je běh, posilovna nebo kickbox, ale i při řízení vyhřátého auta, pobytu v přeplněné místnosti s vydýchaným vzduchem nebo dobíhání pracovního jednání.

Výjimečnost materiálu potvrdila nedávno startupová soutěž T-mobile rozjezdy, jejíž celostátní kolo vyhrála právě trička CityZen. Vypadá to, že české hlavy káply na něco, co nemá obdoby. Přesvědčte se o přínosnosti triček Citizen na vlastní kůži i vy, nebo jej někomu kupte a dejte jako vánoční dárek!

Více v e-shopu: www.cityzenwear.cz.