Zdroj: AMC Networks Central Europe

Druhá série skandálních dokumentů O tabu bez tabu začíná na TV Spektrum už 25. října

Je mnoho témat, která se týkají našeho každodenního života, na veřejnosti o nich ale nikdo nemluví. Přesně s touto myšlenkou pracovala v roce 2017 už první série dokumentů O tabu bez tabu. Po skvělém ohlasu ze strany diváků i sesbírání prestižních mezinárodních cen, se tvůrci rozhodli pro natočení druhé šestidílné série. První díl s názvem Hříšníci a kajícníci bude mít premiéru na Televizi Spektrum už v pátek 25. října od desáté hodiny večerní. V nové řadě se diváci můžou těšit na další témata, která snad ještě víc, než ty zachycené v minulé sérii, rezonují naší společností.

Smrt, truchlení, závislosti, netradiční sexuální choutky, skryté hříchy nebo tabu přímo v rodině. To jsou problémy, se kterými jste se možná setkali ve svém každodenním životě. Ve většině případů je ale ignorujeme, a pokud o nich mluvíme, tak pouze výjimečně. Jaký je život homosexuálního páru na vesnici? Čím si musel projít kněz, který se stal alkoholikem kvůli přílišné konzumaci mešního vína? Proč se pár, který vyhledává swingers party, rozhodl pro otevřenou zpověď na kameru?

AMC Networks Central Europe

Netradiční místa

Dokumentární série O tabu bez tabu se rozhodla prozkoumat témata, která jsou v naší společnosti tabuizovaná. A to i přesto, že je mnoho z nás má přímo na dosah ruky, možná i ve své vlastní rodině. Už v první sérii, která měla premiéru v roce 2017, zaujala samotná forma. Každý z hodinových dokumentů se do hloubky věnuje jednomu tabu a prezentuje ho prostřednictvím intimních zpovědí skutečných lidí i jejich blízkých, kterých se týká. Díky nim se diváci podívají k nim domů, ale také do swingers klubu, krematoria, do jejich zaměstnání, na terapii nebo do baru, kde se prodává marihuana.

Podobné prostředí

Výhodou dokumentární série je také skutečnost, že byl natočen v maďarské produkci. Právě díky tomu jsou v seriálu prezentovaná tabu víc než aktuální také v Česku. Problémy střední Evropy ale rezonují celým světem; i proto seriál v roce 2018 získal ocenění Nejlepší dokument na Mezinárodním filmovém festivalu v Mexiku. I další pořady vysílané na TV Spektrum byly v poslední době oceněny. Například dokument Tenkrát na východě s Emirem Kusturicou získal na Mezinárodním festivalu dokumentárních a krátkých filmů v Jaroně v Bosně a Hercegovině cenu Golden Maple coby nejlepší televizní film v sekci mezinárodních filmů.

AMC Networks Central Europe

Už při natáčení předchozí série tvůrci zjistili, že je ještě mnoho dalších témat, o kterých se na veřejnosti nemluví. Diváci druhé série se tak podívají na pracně skrývané strašáky ve skříni, kterými jsou různé druhy postižení, retardace, mentální choroby, sebevraždy, šikana, neplodnost, ale také na zločin, trest a pokání.

Pokud vás tedy zajímá, jak se cítí nejen samotní postižení, ale i jejich rodina a jak celou problematiku zvládá okolí, nenechte si druhou sérii O tabu bez tabu ujít. První díl startuje na Televizi Spektrum už v pátek, 25. října od 22:00 hodin.

###


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central and Northern Europe portfolio nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy.  Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.

O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.