NOS4A2

NOS4A2 Zdroj: AMC Networks Central Europe, s.r.o

NOS4A2
NOS4A2
NOS4A2
NOS4A2
NOS4A2
8
Fotogalerie

5 důvodů, proč sledovat tak trochu jiný upírský příběh NOS4A2 na AMC

Když král hororu Stephen King o něčem řekne, že je to brutálně strašidelné, můžete si být jisti, že to co uvidíte, nebude pro slabé povahy. A přesně toto prohlásil kultovní spisovatel řady slavných hororových knih poté, co shlédl záběry z nového seriálu NOS4A2 (Nosferatu). Ten startuje na filmové stanici AMC 6. června v 10 hodin večer.

Tak trochu jiný upír

Když uslyšíte spojení upír a film nebo seriál, zaručeně si představíte buďto sexy hezouna, který se trápí svým prokletím nebo krvelačného Drákulu, kterého nezajímá nic jiného, než čerstvá krev nejbližšího smrtelníka. Charlie Manx z NOS4A2 je tak trochu jiný. Především se neživí krví. A není to z důvodu toho, že by na ni nesnesl pohled. Jeho totiž zajímá jiná část jeho obětí – jejich duše. A obzvlášť jej lákají ty patřící nevinným dětem, ze kterých pak čerpá svou sílu.

Vánoce vynuceného štěstí

Vánoce si většina lidí spojí s pohodu v kruhu nejbližších. Ne tak Charlie Manx. Což o to… štěstí, to má on rád. Dokonce jej vyžaduje. Ve své Vánoční říši je smutek dokonce zapovězen. Ale snaha o rodinou pohodu pokulhává s ohledem na to, že do své říše unáší děti nebohých rodičů a následně se živí jejich dušemi. Jediný, kdo mu dokázal kdy odolat, byla hlavní hrdinka NOS4A2 Vic McQueen.

Spock

Charlieho Manxe hraje v seriálu Spock ze Star Treku, pardon… Zachary Quinto. Tento americký herec italsko-irského původu se díky ztvárnění kultovního Vulkánce zapsal do srdcí všech fanoušků science-fiction. Při ztvárnění Manxe musel naopak předvést mnohem temnější projev. Překoná rolí děsivého, nesmrtelného únosce dětí tu, která je spjatá s nesmrtelným pozdravem a chováním, které postrádá jakékoliv emoce? 

Youtuberka v seriálu

Že mají youtubeři své pořady, to dnes ví každý. Že mají své filmy, které se věnují jejich strastím a slastím, také. Ale už není běžné, aby některý youtuber dokázal uspět v klasickém seriálu nebo filmu, a překročil tak slávu, sice rostoucího, ale stále významně uzavřeného prostředí virálních videí. Americké komičce Jahkaře Smithové alias Sailor J ve světě influencerů se to povedlo. V seriálu hraje knihovnici Maggie, která používá hru Scrabble k předpovídání budoucnosti. A protože je Sailor J pověstná prořízlou pusou, má v sérii jako náušnice dvě kostičky “scrabblu“ s písmeny F a U, které odkazují na obligátní nadávku v angličtině.

Syn krále hororů

Tohle jablko věru nepadlo daleko od stromu. Joe Hill, autor knižní předlohy seriálu NOS4A2 má slavného otce. V hororových kruzích pak dokonce toho nejslavnějšího. Vždyť kdo by neznal tituly jako Osvícení, To, Řbitov zviřátek, Carrie nebo Zelená míle. Ano, Hillovým otcem není nikdo jiný než král hororu Stephen King. A cit pro čistou duchařinu a nadpřirozeno je cítit i z NOS4A2. Hill si navíc osobně pohlídal, aby seriál odpovídal jeho představám a podílel se na jeho produkci.

Soutěžte na Facebookových stránkách stanice AMC o soundbar, který zpříjemní sledování seriálu a originální batůžky s tématikou NOS4A2.