Tvůrci únikové hry Chyťte Bureše.

Tvůrci únikové hry Chyťte Bureše. Zdroj: archiv projektu Chyťte Bureše

Tvůrci únikové hry Chyťte Bureše.
Úniková hra Chyťte Bureše.
3
Fotogalerie

V Praze si můžete zahrát neobvyklou únikovou hru a dostat českého premiéra za katr

Na pražských Vinohradech byla tento týden otevřena úniková hra Chyťte Bureše, v níž se tým hráčů ve stanoveném časovém limitu snaží najít důkazy pro usvědčení agenta Bureše. Aktuální absurdní česká politická situace se stala tématem ojedinělé únikové hry, která hráče na rozdíl od běžných únikovek spíše pobaví, než vystraší.

Tvůrci populární stolní hry Chyťte Bureše se v letošním roce rozhodli postoupit ve svých aktivitách ještě o krok dál a pokoušejí se své fanoušky od jejich stolů přesunout přímo do centra Prahy, kde pro ně vytvořili unikátní koncept únikové hry, která má za cíl pobavit širokou veřejnost, zvláště pak členy takzvané pražské kavárny.

„Po velkém úspěchu deskové hry jsme si ověřili, že náš humor lidi baví. Navíc je skvělé pozorovat, jak rosteme! Věřím, že v budoucnu opravdu můžeme určité věci změnit a zasloužit se tak o lepší budoucnost,“ uvádí spoluautor projektu Lukáš Polák. „Ke hře samotné nejsou nutné žádné znalosti z politiky, vše důležité najdete uvnitř, navíc jsme se snažili projekt uzpůsobit i pro hráče, kteří únikovou hru dosud nehráli, a oslovit tak co nejširší publikum, jež ví, kam Bureš patří!“ doplňuje jeho kolega Josef Dvořák.

Projekt Chyťte Bureše působí v České republice od roku 2017, kdy se na trhu objevil první díl stejnojmenné stolní hry. Cílem projektu není určovat, kdo nebo co je a není správné. Koncept Chyťte Bureše se snaží humorně zdůraznit absurdity dnešního politického světa a vzbuzuje otázky, které by si měl před vstupem do volební místnosti položit každý občan. Více informací o únikové hře i projektu Chyťte Bureše naleznete na stránkách www.chytteburese.cz.