Zdroj: Shutterstock

V půjčkách jsou obrovské rozdíly. Splátky se mohou lišit až o desítky tisíc

Půjčky a hypotéky se staly součástí běžného života. Zvláště toužíte-li po vlastním bydlení, je nutné po finanční injekci sáhnout. Nabídka úvěrů je opravdu veliká a v dnešní době je nabízejí i nebankovní domy. Finanční úvěr si tak můžete sjednat za velice rozdílných podmínek. Úrokové sazby se totiž pohybují od 4 % až do neuvěřitelných 250 % ročně.

Půjčit si správně peníze není vůbec snadné. Špatně zvolená půjčka totiž může vyjít docela draho. Hlavně u větších finančních obnosů a u dlouhodobých půjček (doba splácení nad 3 roky) je vhodné zvolit ten finanční produkt, který je k tomu předurčen. Tedy na rekonstrukci bytu využít účelové úvěry na bydlení či hypotéku, na splacení auta leasing apod. Také by měla platit zásada, že nemovitost, věc či služba, kvůli které si úvěr zřizujete, by měla mít delší užitek, než je splatnost úvěru. Je tedy velkou chybou pořizovat na úvěr například dovolenou nebo předměty běžné denní potřeby.

Půjčka s rozmyslem

Spotřebitelské úvěry nejrůznějších typů mohou poskytovat banky i nebankovní instituce. Obecně se dá říci, že banky poskytují mnohem levnější úvěry než splátkové společnosti. Jednou z nich je například Moneta Money Bank, která je dvojkou v poskytování spotřebitelských úvěrů na českém trhu a úspěšně si tuto pozici drží i v neustále sílící konkurenci.

Zvažujete úvěr?

Čeká vás rekonstrukce, potřebujete nové auto či nové vybavení do domácnosti? Moneta Money Bank nedávno spustila akci, která zaujme všechny potencionální zájemce o spotřebitelský úvěr. U své Expres půjčky totiž snížila úrokovou sazbu na historicky nejnižší hodnotu – tedy 3,9 % p. a. (RPSN v tomto případě začíná na 4 %.) Tato sazba je zároveň nejnižší základní úrokovou sazbou na trhu a klient na ni může dosáhnout u financovaných částek od 200 do 800 tisíc Kč.

Dobré podmínky pro nový začátek

To znamená, že klient od žádné banky nebo nebankovní instituce aktuálně nedostane lepší sazbu, kterou by byl jeho úvěr úročen hned od začátku. Na finančním trhu lze najít i nižší sazby, ale ty jsou podmíněny nejrůznějšími obstrukcemi – nejčastěji je nutné, aby si klient vzal úvěr na velmi dlouhou dobu. Druhá, velmi častá podmínka je, že úvěru nesmí být předčasně splacený. To ve skutečnosti činí nabídku značně omezující, protože klient se úvěru během dlouhé doby svého života nemůže nijak zbavit a je nucen po celou tuto dobu zároveň splácet úvěr za sazbu, která může být výrazně vyšší, a tudíž má i vyšší měsíční splátku.

Výhody Expres půjčky:

 

Výše úvěru 200 000 Kč, 108 splátek, měsíční splátka 2198,8 Kč, roční úroková sazba 3,9 %, poplatek za poskytnutí úvěru při žádosti online 0 Kč, RPSN 4 %, celková částka splatná spotřebitelem 237 470,7 Kč. U částek vyšších než 300 000 Kč musí být doložen souhlas manžela/ky. U částek vyšších než 500 000 Kč musí být v žádosti uveden spolužadatel, a to manžel/ka nebo jiná osoba. Tato nabídka není závazná. Banka si vyhrazuje právo žádosti o úvěr nevyhovět.