Zdroj: PRIMATOR

4
Fotogalerie

Rekordní export a Tchyně

Rekordních 8 milionů půllitrů náchodského piva vyvezl v loňském roce pivovar PRIMÁTOR a.s. za hranice České republiky. Podíl exportu tak přesáhl 30% celkového výstavu.

„Za tímto úspěchem stoji zejména dlouhodobě budované obchodní vztahy, stabilní poptávka v klíčových destinacích a rovněž zvýšená poptávka po craftových pivech. I naše Tchyně se podívala do světa, nejdále asi do Číny a nikdo nám ji zpátky neposlal“,  říká  Romana Jansová, exportní manažerka pivovaru.  Tchyně - India Pale Lager - pivo uvařené v limitované edici, kde se propojuji dva pivní styly, ležák a ale. PRIMÁTOR tak sleduje aktuální trendy a chce být „u toho“!

Více jak 60% exportu tvoří dlouhodobě  dva produkty. Nejžádanější Weizenbier a Premium  mají na svém kontě také  nejvíce ocenění z degustačních soutěží. Báječným nástrojem ke zpestření nabídky jsou limitované edice doplňující několikrát do roka stálý sortiment pivovaru.

Změna designu etiket - jedna z hlavních loňských novinek - byla v zahraničí dlouho očekávána a úspěšně přijata. Unikátní a minimalistický design nové láhve nám otevírá prostor pro vstup do dalších destinaci, Výsledky, které se projeví v nadcházející sezóně, potvrdí úspěch této realizace“, pokračuje exportní manažerka.

Video placeholde
Primator • archiv

Láhvové pivo putuje z Náchoda do celého světa, do regálů v Evropě, ale i Asii a Latinské Americe. V Kolumbii a Argentině jsou náchodská piva k dostání právě od loňského roku.

„Točené pivo – klasiku i speciály – lze ochutnat na čepu v Budapešti, Petrohradu, Paříži i u nejbližších sousedů v Polsku a na Slovensku. Sudy či petainery se pak pravidelně narážejí v  Soulu, Tel Avivu nebo Kalifornii. Asi nejvzdálenějším místem na světě, kde si můžete dopřát naše pivo je Patagonie“, doplňuje Romana Jansová.      

Náchodskému pivovaru PRIMÁTOR a.s. se v loňském roce dařilo. V celkových číslech dosáhl výstavu přes 125 tisíc hl.

Významného úspěchu v zahraničí dosáhl i PRIMÁTOR Stoutziskem ocenění „nejlepší stout na světě“ na jedné z nejprestižnějších degustačních soutěží světa World Beer Awards pořádané v Londýně.