Set bambusových ponožek v jarních tónech.

Set bambusových ponožek v jarních tónech. Zdroj: bambusacky.cz

A co takhle lesní motivy?
Tato sada potěší každého milovníka modré.
Barevné ponožky už dávno nejsou doménou dětí.
4
Fotogalerie

Nejlepší ponožky? Nadělte k Vánocům bambusové a stylově zabalené

Nudný balíček ponožek bez nápadu, ať již jde o funkční prvky nebo vzory, je jako dárek pod vánoční stromek spíše faux pas. Jenomže zcela jiný případ je, když věnujete ponožky, které mají unikátní vlastnosti, jsou eco friedly, tedy šetří přírodu, mají úžasné módní vzory i barvy, a k tomu jsou ještě originálně dárkově zabalené.

Samé superlativy – jenomže o jaké ponožky jde? Ne nejsou z neekologické bavlny, ani ze syntetiky, která se nás snaží často „ukecat“ na to, co pak neumí splnit. Jsou z bambusu a nabízí je zajímavý e-shop Bambusacky.cz.

Ponožky, které šetří přírodu

Objevení bambusu pro moderní textil je tím, čím snad bylo objevení Ameriky pro svět v časech Kryštofa Kolumba. Bambus nabízí textilu unikátní vlastnosti, a navíc je jeho pěstování na rozdíl od pěstování bavlny zcela ekologické.

Lze jej totiž pěstovat bez umělých závlah, bez použití pesticidů a v příkrých svazích, které by jiné využití nenašly. Navíc bambus je trvalka. Když jej seřežete pro účely zpracování, opět na stejném místě vyroste. Díky tomu jsou i bambusové ponožky ekologické a šetří přírodu.

Bambusové ponožky jsou zdravé pro nohy

Bambusové vlákno předává ponožkám z něj velice zajímavé vlastnosti. Víte, že ponožky z bambusu mají větší savost než bavlna? Přitom však nezůstávají vlhké a spolu s kvalitními botami s membránou umí od pokožky rychle pot odvést.

V bambusových ponožkách nezapáchají nohy. Bambus totiž obsahuje látku nazývanou kun, která má přirozeně antibakteriální vlastnosti.

K tomu tzv. bambusačky nabízí i unikátní termoregulační vlastnosti. Díky mikroskopickým spárám bambusového vlákna dokážou přirozeně cirkulovat vzduch. Což je důležité pro udržení přirozeného tepla. Takže zjednodušeně řečeno: v zimě vám v těchto ponožkách nebude zima a v létě teplo.

Veselé ponožky jako dárek

Už tušíte, proč nejsou bambusové ponožky obyčejnými ponožkami. Ve veselých vzorech a jako krásné dárkové balení ponožek pro muže i pro ženy, se proto perfektně hodí i jako praktický a současně nápaditý vánoční dárek.