Zdroj: Exclusive Tours

Kam za nejlepším lyžováním do Rakouska

Výborná dostupnost z ČR, příjemná rodinná atmosféra a bezpečné sjezdovky všech úrovní dělají z Rakouska skvělou zimní destinaci. Užijete si tu zasněžené svahy mezi kouzelnými horami a vaše děti se naučí bílému sportu v četných lyžařských školách. Jaká střediska jsou ta nejlepší? To nám prozradil Filip Pačes z Exclusive Tours, kde vám ušijí dovolenou přesně na míru.

Serfaus-Fiss-Ladis. Sluneční terasa Tyrolska

Nádhernému údolí horských vesniček Serfaus, Fiss a Ladis se přezdívá sluneční terasa Tyrolska. „Kromě slunečného počasí na vás čeká výborné lyžařské zázemí. Nadchne jak úplné začátečníky, tak zkušené sportovce. Hlavně vaše děti se tu budou mít jako v ráji – středisko má nejlepší dětské parky v Alpách,“ popisuje travel designer Filip Pačes. Ubytovat se můžete například v rodinném, tradicí prověřeném hotelu Schlosshotel Fiss, hned vedle sjezdovek. Dostane se vám zde bezchybného servisu a dokonalé péče ve wellness centru.

V Schlosshotel Fiss se vám dostane bezchybného servisuV Schlosshotel Fiss se vám dostane bezchybného servisu | Schlosshotel Fiss

Zillertal 3000 vás ohromí

Údolí Zillertal vás ohromí. Korunou obrovské lyžařské oblasti je ledovec Hintertuxer Gletscher, kde se dá lyžovat celý rok a navíc si zde užijete výhled z panoramatické terasy. Místní specialitou jsou upravené svahy pro snowboarding a carving, ale najdete tu i mírné sjezdy. Centrem après-ski dění je městečko Mayrhofen. „Jedním z nejlepších hotelů v okolí je Stock Resort. Má vše, co by náročný host mohl chtít a navíc se tu díky vřelé, rodinné atmosféře budete cítit jako doma,“ doporučuje Filip Pačes.

Zillertal vás mimo jiné ohromí svými výhledyZillertal vás mimo jiné ohromí svými výhledy | Exclusive Tours

Dopřejte si přepychu v St. Anton a Ischgl

St. Anton a Ischgl - to je tyrolský luxus. Obě střediska jsou od sebe vzdálená jenom 40 minut jízdy a patří k těm nejpřepychovějším v celém Rakousku. „Zatímco St. Anton je spíše tradičně orientovaným místem, Ischgl je tepající lyžařské srdce s velice živou aprés-ski zábavou, kam jezdí hlavně mladí lidé. Z Ischglu se snadno dostanete do švýcarského Samnaunu, se kterým tvoří resort Silvretta Arena,” říká Filip Pačes. Kousek od Silvretta Areny se nachází Schlosshotel Ischgl, kde najdete nejen luxusní ubytování, ale výborné restaurace, spa s tou nejlepší kosmetikou a tři večírkové prostory zaměřené speciálně na šampaňské.

Tyrolský luxus zažijete ve střediscích St. Anton a IschglTyrolský luxus zažijete ve střediscích St. Anton a Ischgl | Schlosshotel Ischgl

Jak se nejsnadněji do Rakouska dostat?

Už se vidíte na bílých svazích a potom u krbu se svařeným vínem v ruce? Rakousko je z ČR výborně dostupné a jen za pár hodin můžete být uprostřed lyžařského ráje. „Svoji dovolenou si ještě více zjednodušíte, když veškeré přípravy necháte na profesionálech, jako jsme my, travel designeři. Od termínu po ubytování a další detaily, dovolené v Exclusive Tours lidem připravíme přesně na míru,” uzavírá Filip Pačes.